Vil begrave stridsøksen og inviterer til folkemøte i Våler

MØTES: Inger-Marit Knap Sæby er blant initiativtagerne til folkemøtet på Våler herredshus tirsdag 6. september. Ordfører Reidar Kaabbel (Sp) sier ja takk og kommer på møtet.

MØTES: Inger-Marit Knap Sæby er blant initiativtagerne til folkemøtet på Våler herredshus tirsdag 6. september. Ordfører Reidar Kaabbel (Sp) sier ja takk og kommer på møtet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fire engasjerte Vålersogninger inviterer til folkemøte på Våler herredshus tirsdag 6. september.

DEL

Inger-Marit Knap Sæby er med i arrangørgruppen, som også består av Renate Holm, Stig Sandberg og Monica Brask Gundersen.

- I snart 10 måneder har det vært stille fra kommunepolitikerne i Våler, etter det omdiskuterte kommunereform-vedtaket i desember 2015, der flertallet i kommunestyret sa nei til videre forhandlinger med Moss og Rygge om kommunesammenslåing. Unntaket var da kommunestyret uten forvarsel og forklaring sparket rådmannen rett før de tok ferie j juni, sier Knap Sæby.

Les også:

Rådmann Hans Petter Karlsen måtte gå på dagen i Våler - søker ny rådmannsjobb i Nord-Aurdal 

Hun legger til at ingen av partiene har ønsket å være med på Høyres forsøk på å arrangere et folkemøte. Nå tar hun og de tre andre nevnte Vålersogningene skjeen i egne hender og inviterer både politikere, innbyggere, næringsliv, lag og foreninger til folkemøte.

To mål

- Vi har satt opp to mål for denne kvelden. For det første ønsker vi at innbyggerne skal få stille spørsmål til og få svar fra politikerne om ting de lurer på. For andre ønsker vi å bidra til fornyet gnist og tro på framtiden. Invitasjonen til folkemøtet er et forsøk på å bidra til å begrave "stridsøksen", sier Knap Sæby.

Les også:

– Forundret over at vi ikke blir tatt seriøst 

Ordfører Reidar Kaabbel (Sp) har sagt ja takk til invitasjonen og legger til at han gleder seg til folkemøtet.

Glade i Våler

- Jeg tror dette blir OK. Temaet for kvelden er Våler og veien framover. Vi er alle glade i Våler, og da kan det være nyttig at vi samles til høyttenkning om hva vi bør satse på framover. Vi ser blant annet at mange flytter til Våler, og økt tilflytting gir oss noen utfordringer framover, sier Kaabbel.

Knap Sæby har fått bekreftet at gruppelederne til samtlige partier i kommunestyret kommer på folkemøtet, i tillegg til ordføreren. Også de partiene som ikke har noen representanter i kommunestyret har meldt sin ankomst.

Les også:

Her sier Våler-politikerne nei til storkommune 

- I tillegg har vi fått Vannverket og de største utbyggerne til å komme og fortelle om sine planer og utfordringer i bygda. Siden posisjonen har latt det være mange ubesvarte spørsmål når det gjelder deres prioriteringer det siste året, er det nok mange som ønsker seg et svar eller to på folkemøtet. En viss temperatur kan det nok bli, legger Knap Sæby til.

Artikkeltags