Sang for full hals på låven

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  Vel 60 brukere av Dagsenteret i Våler ble med til Vestre Kjærnes gård i går. Der ble det både allsang og dans på låven.

  DEL

  Trykk på bildet til høyre for å se video.

  Thorleif Olsen (snart 90) kjente at det begynte å rykke godt i dansefoten da han hørte sangen og musikken. Han bød opp den ene dama etter den andre og svingte seg på dansegulvet under nesten hele arrangementete.

  – Det er stor stas å få komme på slike trakter. Det er like flott her på Kjærnes gård som det så ut som på TV-serien «Hver gang vi møtes». Og det er flott at vi får være med på allsang, sier Reidun Vold.

  Frivillige

  Torill Haugen er ansatt på dagsenteret på helse- og sosialsenteret i Våler. Hun har vært med på å planlegge dette hyggearrangementet for de eldre, som skjer i samarbeid med frivillige (Kulturgruppa).

  – Arrangørene er veldig flinke. De lager mange turer for oss gjennom hele året, og nå topper de det med Allsang på låven. Dette er så flott, legger Reidun Vold til.

  Også Hans Magnussen synes at Allsang på låven er alle tiders.

  – Det er første gang jeg er her på Vestre Kjærnes gård. Når vi får et slikt tilbud, må vi si ja takk og bli med. Jeg har sett på alle TV-programmene herfra, og det er veldig moro å få komme hit i virkeligheten.De frivillige skal ha all ros for at de har tatt oss med hit, sier Magnussen.

  Det var lagt inn en matpause med servering av rømmegrøt og saft midtveis i allsangen. Etter bevertningen steg stemningen ytterligere, og Magnussen var klar for å gi en humoristisk replikk til Moss Avis:

  – Ja, nå ble vi mette og gode. Det vil si, vi ble i hvert fall mette. Så får heller andre bedømme om vi også ble gode!

  MANGE DAMER: Thorleif Olsen er litt av en danseløve. Her svinger han seg med Edel Winge.

  MANGE DAMER: Thorleif Olsen er litt av en danseløve. Her svinger han seg med Edel Winge. Foto:

  Innbydelser

  Haugen forteller at arrangørene sendte ut innbydelser til Allsang på låven for cirka 14 dager siden.

  – Responsen var enestående, og rekordmange eldre sa ja til å bli med. Det sier seg selv at et så stort arrangement krever stor laginnsats, siden det både var sykehjemsbeboere og hjemmeboende som skulle hentes og bringes hjem igjen. Noen eldre ble kjørt i taxi fra sykehjemmet og hit. De andre fikk sitte på med frivillige og ansatte som stilte sine privatbiler til disposisjon. Uten de frivillige hadde det selvfølgelig vært umulig å gjennomføre dette hyggetreffet alene, sier Haugen.

  Hun tipset Moss Avis om arrangementet og synes det er bra å få litt pressedekning på dette:

  – Da får lokalsamfunnet se og høre at det faktisk skjer noe hyggelig for de eldre også på sommeren. At de faktisk kommer seg ut av rommene og hjemmene sine, slik at de får en meningsfylt hverdag, utdyper Haugen.

  Sylvi Kristiansen spilte gitar og ledet an på allsangen. I tillegg stilte Oddvar Svendsen og Magne Engebretsen opp og bød på trekkspillmusikk.

  SOSIALT: Praten gikk livlig ved bordene i Norges kanskje aller mest kjente låve.

  SOSIALT: Praten gikk livlig ved bordene i Norges kanskje aller mest kjente låve. Foto:

  Artikkeltags