Får slakt fra venstresiden

Åge Hansen i LO Moss og omegn.

Åge Hansen i LO Moss og omegn.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Moss Høyre følger NHO et stykke på vei, mens det politiske venstre slakter forslaget.

DEL

– Jeg skulle like å se alle sider av NHOs regnestykke, sier Åge Hansen, lederen av LO i Moss og omegn.

Del på Facebook

– Dersom vi skal ha like gode tjenester som vi har i dag og de ansatte skal ha samme lønns og arbeidsvilkår, ja, da forstår ikke jeg hvordan det skal være mulig å "frigjøre" 112 millioner kroner. Det må være noe vi ikke ser, som NHO vil spare på, sier LO-lederen.
Han er kategorisk i sin motstand mot at private skal inn og tjene penger på det som etter hans syn skal og bør være en offentlig oppgave å yte.

Ser rødt

Varaordfører Knut Lindelien (SV) har kun én kommentar til NHOs privatiseringsforslag:
– Det er bare ikke mulig å spare så mye, lyder hans dom.

Også Eirik Tveiten (Rødt) ser rødt når han hører om NHOs utspill:
– Dette er en rapport som allerede er grundig tilbakevist av Fagforbundet, sier Tveiten.
– NHOs analyse bygger på ideelle forhold som rett og slett ikke eksisterer. NHO er selvsagt i sin fulle rett til å mene dette, men vi har også rett til å tilbakevise konklusjonene på faglig grunnlag, sier han.

Potensial

Tage Pettersen, Høyres ordførerkandidat i Moss, tror ikke det er mulig å frigjøre så store summer som NHO konkluderer med i sin rapport.
– At det finnes et potensial for besparelse, er jeg ikke i tvil om. Men 112 millioner i året er helt urealistisk å tro på. Hvis vi kommer til makten i Moss, er vi åpne for å vurdere om det lar seg gjøre konkurranseutsette for eksempel ett sykehjem og muligens deler av de hjemmebaserte tjenestene, sier Tage Pettersen.

– I de budsjettene vi har lagt fram i opposisjon, har vi lagt inn en privatiseringsbesparelse på rundt 10 millioner i året. Og det er jo bare en liten brøkdel av det NHO estimerer, legger han til.

Artikkeltags