Følte på trafikkproblemene

Erna Solberg og Tage Pettersen følte på trafikken i Moss.

Erna Solberg og Tage Pettersen følte på trafikken i Moss. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Erna Solberg (H) fikk selv se noen av de trafikale utfordringene Moss by har da hun gjestet Alfa og Moss trafikkskole på tirsdag.

DEL

Del på Facebook

Møtet var organisert av Moss Høyre, med ordførerkandidat Tage Pettersen i spissen. For å få en annerledes start på møtet var det nettopp en trafikklærer som skulle få sjansen til å legge frem sitt syn på trafikkutfordringene.

- I dag skal jeg legge bakkestartteoriene på hylla og heller finne ut av hvordan vi kan nå nullvisjonen, startet daglig leder Dag Haugen møtet med.
Som politikerne gjerne gjør, snakket han om viktigheten av gode veier, men han kom også med en bønn om at regler og skilting må bli bedre, så sjåførene faktisk begynner å bry seg om dem.

Han fortalte også at det er viktig å tenke i flere baner samtidig mens man skal finne veien mot nullvisjonen, med ingen drepte og ingen skadde i trafikken.
- Vi kan bygge gode veier, men vi må samtidig også bry oss om jobben med holdningsendringer blant bilistene, sa Haugen.

Fire store utfordringer

Tage Pettersen tok over og satte fingeren på de fire største utfordringene i Moss, sett fra Høyres synspunkt.
- Plansystemet går alt for tregt, i dag tar det ni år å komme seg gjennom byråkratiet, før første spadestikk. Og, det er bare i middelsstore prosjekter. Der må vi få tiden ned. Fergetrafikken er nummer to på listen. Vi må få i gang arbeidet og få til fergefri forbindelse over til Horten, sa Pettersen før han lente temaet over på riksveg 19.

- Hvis vi ikke får en bedre løsning på problemene mellom motorveien og fergekaien innen rimelig tid, vil vi få store problemer. Om ti til femten år vil det rett og slett ikke være noe igjen å ta livet av i sentrum av Moss. Det siste momentet er at staten må inn å vise ansvar for fergesambandet og tilknyttingsveiene. Politikerne må være villige til å bruke penger på stamveiene, uttalte Pettersen og langet ut mot samferdselsministeren som ikke tok tak i trafikkproblemene sist hun var i byen, men heller valgte å følge barn på en skolevei hvor det ikke var trafikkproblemer.

Se bildegalleri fra Kleppas besøk i Moss

Les også: Fikk seks millioner kroner av Kleppa

Vil til bunns i kostnadsspørsmålene

Høyre-leder Erna Solberg var ikke i tvil om at Norge har en lang vei å gå for å få ett skikkelig veinett.
- Vi hadde en periode på 90-tallet hvor det var tanker om at trafikken ville avta, bare vi lot være å bygge ut veiene skikkelig. Det har hengt igjen lenge, men vi vet heldigvis bedre i dag. Det finnes ikke noe som tyder på at nordmenn kommer til å reise mindre de kommende årene. Mange som er bosatt i Moss reiser også mye til Oslo, så vi er helt avhengige av skikkelig kollektivtransport for å få dem til hovedstaden. Vi mener det er et statlig ansvar å hjelpe til med de trafikale utfordringene vi har her i byen, sa Solberg.

Hun mente også at vi ikke kan vente lenger med utredningen av tunnel i stedet for fergeforbindelse til Horten.
- Det må utredes, og det må utredes nå. Vi er helt nødt til å finne ut hva det vil koste, sa Solberg.

Holder ikke å skrive brev

Tage Pettersen lover at det skal bli fart i trafikkbildet i Moss, med både jernbanetunnel og endringer ved Bastøferga, dersom han kommer til makten i Moss.
- Jeg skal i alle fall ikke nøye meg med å skrive brev til Stortingspolitikerne og departementet, lovte han.

Les også hva Tage Pettersen svarte leserne i nettmøtet tirsdag.

Les også: Dette er et kommunevalg, ikke et stortingsvalg

Del på Facebook

Artikkeltags