Håvard W. Osflaten (Ap) blir ordfører i Hobøl

 Håvard Wennevold Osflaten (40) blir ny ordfører i Hobøl. På vegne av det nye styringsflertallet garanterer han blant annet at Ringvoll skole skal få bestå.

Håvard Wennevold Osflaten (40) blir ny ordfører i Hobøl. På vegne av det nye styringsflertallet garanterer han blant annet at Ringvoll skole skal få bestå. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Ap + V + Sp er en historisk konstellasjon i Hobøl. Og Håvard W. Osflaten (Ap) overtar for Frp-navnebror Jensen som ordfører.

DEL

Forhandlingene etter valget endte med at Arbeiderpartiet, som med sine seks plasser i kommunestyret er største parti i Hobøl, inngår et samarbeid med Venstre og Senterpartiet, som fikk henholdsvis tre og to representanter.

Ap får ordføreren og V varaordføreren (Simen Saxebøl), mens Sp oppnår en plass i formannskapet og ledervervet i hovedutvalget for oppvekst og omsorg.

Del på Facebook

Ikke formelt

Forbindelsen Ap–Sp–V gjør at dette forsvarer betegnelsen historisk. Sp har blant annet lange tradisjoner for å samarbeide til høyre i Hobøl.
– Det har aldri forekommet noe formalisert samarbeid mellom Ap og Sp, selv om vi har stemt sammen i en rekke saker. Det bekrefter Johannes Ruud, som var ordfører for Sp i fire perioder på 1970- og 80-tallet.

– Meg bekjent ikke mellom Ap og Venstre i posisjon heller, sier Håvard W. Osflaten.

Skiftet side

I valgperioden som nå er slutt, har Sp vært en del av flertallskonstellasjonen med Håvard Jensen (Frp) som ordfører. Men denne gangen har altså partiet skiftet side og danner flertall sammen med Ap og Venstre – til store glede, selvsagt, for Osflaten, som skal styre skuta i fire år framover.

«Dynamitt»

Den vordende ordføreren er 40 år og virksomhetsleder i Dynamitten barnehage i Ski.
– Nå skal det bli «dynamitt» i Hobøl, humrer han.

Osflaten er veldig godt tilfreds med forhandlingene med V og Sp.
– Den siste finpussen gjenstår, men vi har hatt en god dialog og er i store trekk enige om hva slags politikk vi skal drive i årene som kommer, sier han.

– Og det er?
– Først og fremst må vi jobbe for økonomisk balanse, slik at vi kommer ut av Robek-lista. Budsjettdisiplin blir et nøkkelord. Vi vil jobbe hardt for å få ned sykefraværet og dermed redusere behovet for kostbare vikar og konsulenttjenester, framholder han.

Skole på Ringvoll

Det nye flertallet er også klare på at Ringvoll skole skal bestå, og at arbeidet med forprosjektering av en ny flerbrukshall skal i gang i løpet av valgperioden –muligens i tilknytning til ungdomsskolen på Knapstad.

Artikkeltags