Høyre har brukt mest penger i ordførerkampen

 Det blir kamp på kniven mellom ordførerkandidatene Tomas Colin Archer (Ap) og Tage Pettersen (H), som begge mener det blir et meget jevnt oppgjør i Moss.

Det blir kamp på kniven mellom ordførerkandidatene Tomas Colin Archer (Ap) og Tage Pettersen (H), som begge mener det blir et meget jevnt oppgjør i Moss. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Moss Høyre har bladd opp 200.000,– i kampen for å få Tage Pettersen som ordfører. Tomas Colin Archer og Ap har til sammenligning brukt 85.000,– kroner.

DEL

Fintellingen utover kvelden og natten vil avgjøre hvem som får full valuta for investeringen.

Amerikansk modell. Høyre har kjørt frem sin ordførkandidat, Tage Pettersen, i en tilnærmet amerikansk valgkamp med brosjyrer og annonser med et klart fokus på toppkandidaten.

– Vi har selvfølgelig brukt for mye penger. Det blir ca 150.000,– av egne midler. Men før vi er i mål blir nok summen på rundt 200.000,–, medgir Tage Pettersen.

Del på Facebook

– Trykking av valgbrosjyrer og distribusjon har kostet en del. I tillegg kommer annonsering i avisen og reklame i radio. Vi har også hatt et eget valgkampkontor, sier Pettersen.

100.000 i Frp

– Moss Frp har brukt rundt ett hundre tusen kroner i denne valgkampen, forklarer Ulf Leirstein.
– Vi har brukt ca 40.000,– på å få ut valgavisen vår. Videre har vi kjøpt inn valgmateriell og kjørt en annonsekampanje, fremholder han.

Partiet i fokus

– Moss Ap har kjørt en valgkamp med partiet i fokus og ikke så mye søkelys på ordførerkandidaten som Høyre, sier Aps Tomas Colin Archer. Kasserer Ingar Nilsen påpeker at partiet ligger an til å holde budsjettet på 85.000,–.
– Jeg synes vi har et nøkternt budsjett, hvor trykking og distribusjon gjør store innhogg, påpeker han.

Investerer i annonser

Venstres Sindre Westerlund-Mork kan fortelle at de ligger an til å bruke omlag 55.000,– kroner.
– De største postene er annonsering, trykking og utsendelse, sier han.
Ikke så langt etter kommer KrF og Halvard Sand.

– Vårt parti har brukt mellom 45.000,– og 50.000,–. Vi har gjort ting litt annerledes denne gangen og jeg synes vi har fått mye igjen for pengene, presiser han.

Holder budsjett

Budsjettet til Moss SV har vært på 30.000,– og det ligger partiet an til å holde.
– Hvis vi bommer, så må vi yte en skjerv selv, slik at vi kommer i mål, sier May Hansen.

– Men jeg synes det er et demokratisk problem at forskjellene er så store. Vi burde hatt en fellesutsending av valgbrosjyrer, slik de har i Fredrikstad, understreker hun.
Rødts Eirik Tveiten forteller at hans parti har brukt 30.000,–.

– For første gang har vi sendt ut programmet vårt til alle i Moss, forklarer han.

Artikkeltags