Nedgraving av høyspenten ved Nøkkeland utsatt igjen

Formannskapet sa i går ja til ett års utesettelse av nedgravingen av høyspentnettet på Kambo. Det betyr at nettet må i bakken i løpet av 2014.

Formannskapet sa i går ja til ett års utesettelse av nedgravingen av høyspentnettet på Kambo. Det betyr at nettet må i bakken i løpet av 2014. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Nå er det klart at beboerne i nordre bydel må vente ytterligere ett år på nedgravingen av høyspenten ved Nøkkeland skole.

DEL

I bystyrets møte i juni ble det vist til målingene av strålingen og poengtert av flere politikere at høyspentlinjen på Kambo måtte være i bakken i 2013. Men med bakgrunn i de siste kalkylene, bevilget formannskapet seg i går ytterligere ett års saksbehandlingstid - for om mulig å få redusert prisen.

Del på Facebook

For med et ferskt brev fra Hafslund nett på politikernes bord i går, forsvant det siste halmstrået om å få redusert denne regningen som i verste fall kan nærme seg ett hundre millioner.

Følg valgdebatten på moss-avis.no

Nesten 100 millioner

Rådmann Bente Hedum håpet nemlig at Hafslund Nett kunne fire på sine krav og at kommunen kunne gå for alternativet til 62,6 millioner kroner. Men i går forsvant det håpet og kommunen står igjen med en løsning som er anslått til 96,3 millioner.

Les også: Prislappen rett til værs på nye Nøkkeland skole

Det påpekte da også lederen i Moss kommunale eiendomsselskap, Olav Dalåsen, da han redegjorde for saken. Han mente at kommunen kan spare mye på å gå en ekstra runde og koble NVE inn i saken. Dette gjorde Sarpsborg kommune under byggingen av Science-senteret og sparte 4,5 millioner.

Les også: Dalåsen glemte å informere om strålingsrapport

Dermed gikk et samlet formannskap inn for at nedgravingen av høyspentnettet på Kambo må skje i 2014.

Sjekker strålingen

– Men det betyr at vi må fortsette med målingene av strålingen i ett år til. Vi bør ta disse målingene både på Nøkkeland og Kambo skole, påpekte Tage Pettersen.

– Denne saken må vi jo bare følge opp, fremholdt Frps Erlend Wiborg.
– Men jeg vil minne om at det faktisk var et annet tomtealternativ. Denne saken viser hvor dyrt det kan være å forhaste seg i slike saker. Dette kan ha kostet Moss kommune ett hundre millioner kroner, påpekte Wiborg.

– Nå skjønner jeg ikke hva du mener, repliserte Aps Hanne Tollerud.
– Denne nedgravingen gjelder jo en skole til og en barnehage.

Les også: Ap og SV angrer ikke på tomtevalget

– Det var beboerne i området som ønsket skolen på den tomta, presiserte Rødts Eirik Tveiten.
– Men jeg synes det er urimelig av Hafslund Nett å stille så mange fordyrende krav til en nedgraving av nettet, understreket Tveiten.

Men med gårsdagens vedtak har MKE fått ett år ekstra til å gå Hafslunds krav etter i sømmene.

LES OGSÅ: Åpningsfest på Nøkkeland

Se stort bildegalleri fra åpningsfesten her

Artikkeltags