Ødbehr konstituert som Vestbys nye topp

 John Ødbehr (t.v.) har peis på kontorveggen. – Det er for å slå et slag for alternativ energi, sier han og innvier varaordfører Trygve Thorsen i peiskosen.

John Ødbehr (t.v.) har peis på kontorveggen. – Det er for å slå et slag for alternativ energi, sier han og innvier varaordfører Trygve Thorsen i peiskosen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ordfører John Ødbehr (H) og Trygve Thorsen (Frp) ble valgt til Vestbys nye ordfører og varaordfører i går kveld.

DEL

Valget er definitivt over i Vestby. I går var det konstituering i rådhuset og som ventet ble John Ødbehr gjenvalgt som ordfører. Det sørget en rekordsterk Høyre-gruppe og de nye samarbeidspartnerne Frp, Venstre og KrF for.'

Del på Facebook

Gleder seg

Møtet ble holdt i gemyttlige toner og selv om flertallet bak Ødbehr var solid nok, valgte den nye opposisjonen Ap, Sp og SV å fremme egne kandidater til toppvervene, henholdsvis Tom A. Ludvigsen som ordfører og Anne Therese Tuft Lie som varaordfører, selv om de visste at de ville tape den kampen.

Og som SVs Kjell Meek humoristisk sa:
– Jeg gratulerer Høyre med et strålende valg, men kan jo ikke si at jeg gleder meg. Det jeg derimot gleder meg over er at vi endelig har klart å etablere et rødgrønt fellesskap i opposisjon. Jeg kan love den nye ordføreren og dere andre at vi skal være våkne og ytterst konstruktive.

Nytt formannskap

I det nye formannskapet får kommunen en blanding av nye og gamle koster. På borgerlig side ble John Ødbehr (H), Trygve Thorsen (Frp), Guri Haveråen (V), Else Marie Aasen (KrF) og Stig Eyde (H) valgt inn.

Opposisjonen stiller med Tom A. Ludvigsen, Anne Therese Tuft Lie og Annette Mjåvatn fra Ap, samt Ole Morten Geving (Sp).

Slik blir det nye kommunestyre i Vestby

Artikkeltags