Både påtroppende ordfører Tage Pettersen (H), Erlend Wiborg (Frp) og Sindre Westerlund Mork (V) vil delta i fakkeltoget søndag kveld.

Må få satt seg

Leder av helse og sosialutvalget, Siv H. Jacobsen (Ap,) minner om at ingen kom med motforestillinger mot flytting da det ble orientert om dette i formannskapet i vår.
Jacobsen sitter i styret i Sykehuset Østfold (SØ).

Sammen med Gretha Kant er det de to som er fra mossedistriktet i styret i SØ. Jacobsen anerkjente ledelsens argumenter for å flytte akutten fra Moss til Fredrikstad før den skal inn i det nye sykehuset på Kalnes.

Les også: Det nye sykehuset på Kalnes får snakkende roboter

– Ja, for å få det nye akuttmottaket opp og stå er man avhengig av at organisasjonen får satt seg før flytting til Kalnes. Støttes av brukerutvalget. Planen er jo at det skal skje i slutten av 2013. Så vidt jeg forstår så har den stedlige ledelsen ved sykehuset i Moss bedt om at det skjer raskere enn planlagt. Men vedtaket for tidspunktet er ennå ikke fattet, sier hun.

– Motstanderne frykter for trafikk og plassproblemer i Fredrikstad. Hva sier du til det?
– Jeg støtter meg veldig både på Brukerutvalget i Sykehuset Østfold, som ikke så noen problemer med flytting, og til ambulansesjåførene, som sier at de ikke frykter problemer i trafikken, sier Jacobsen.

Skal diskutere

Da vi ringte Tage Pettersen i går, fortalte han at han hadde avtalt et møte neste uke med adm.dir. på Sykehuset Østfold, Just Ebbesen, for å diskutere situasjonen. Men at han vil fortsatt gå i fakkeltog.

– Som mossing vil jeg gjerne støtte opp om dette initiativet. Men jeg er enig i at vi skal ta en prat neste uke og jeg er selvfølgelig opptatt av å høre argumentene fra ledelsen, sier han.

Oppå hverandre

Det er spesielt argumentet om at akutten først må flyttes til Fredrikstad han synes er rart.
– Det å skulle innarbeide seg der før de skal til Kalnes synes jeg høres litt merkelig ut. Hvordan skal de klare å forbedre seg ved å jobbe oppå hverandre der? spør han.

Les også: Må samle akutten og frigjøre lokaler

Også Erlend Wiborg (Frp) skal gå i fakkeltog og mener at man må vente med å flytte akutten til Kalnes er klar.

– Dette er det viktigste for innbyggerne og da må de klare å vente med ombyggingen av disse lokalene i Moss til akutten kan flytte rett inn på Kalnes, sier Wiborg. Han forstår heller ikke argumentet med å måtte trene på å være samlet.

Les også: Akutt syke må til Fredrikstad