Skartlien gjenvalgt som ordfører i Rygge

FORTSETTER Inger-Lise Skartlien (Ap), her i samtale med partifelle Ole Gjølberg, går på fire nye år som ordfører i Rygge.

FORTSETTER Inger-Lise Skartlien (Ap), her i samtale med partifelle Ole Gjølberg, går på fire nye år som ordfører i Rygge. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med støtte fra Ap, Frp, SV, Sp og Pp ble Inger-Lise Skartlien (Ap) trygt gjenvalgt som Rygge-ordfører.

DEL

At Skartlien fikk fornyet tillit, har ligget i kortene helt siden Ap kom til enighet med Frp, SV og Sp om en avtale som innebærer at Frps Kåre Dahl blir varaordfører, mens SV og Sp får ledervervet i hvert sitt hovedutvalg. I tillegg får Frp lederen i plan og miljøutvalget (PMU).

Se bilder av alle representantene i Rygge kommunestyre 2011-2015

Del på Facebook

Godkjent

Det nye formannskapet i Rygge vil de neste fire årene bestå av Inger-Lise Skartlien og Hans Jørn Rønningen (Ap), Kåre Dahl og Tom Jacobsen (Frp), Aud-Kristin Løken og Else Margrethe Halvorsen (H) samt Finn-Erik Blakstad (V).

– Til formannskapet skal partiene velge både menn og kvinner hvis begge kjønn er representert i kommunestyregruppa. Det er det ikke hos Frp, og dermed må to menn godkjennes. Jeg har også valgt å godkjenne at Høyre stiller med to kvinner. Det er mest av praktiske årsaker for Høyres del, og på den måten oppfyller vi kravet til en kjønnsfordeling på 60–40 i formannskapet som helhet, sa ordfører Skartlien.

Pp-støtte

Det ble gjennomført skriftlig valg av ordfører. Aud-Kristin Løken fikk her de åtte stemmene fra Høyres gruppe. Finn-Erik Blakstad, som ble foreslått av Finn A. Jensen (KrF), fikk fire. Det betyr at Skartlien fikk stemmen til Kjell Rasvik (Pp), som møtte som vararepresentant for Oddvar Løkkeberg.

Rasvik stemte også på Kåre Dahl som varaordfører, slik at sistnevnte kunne bokføre 15 av de 27 avgitte stemmene. De andre 12 gikk til Aud-Kristin Løken.

– Her støtter vi Løken. Vi ønsker oss en varaordfører som er klar i spørsmålet om felles ungdomsskole. Da føler vi at Høyre står oss nærmest, sa Finn-Erik Blakstad.

Kontrollører

Som det største opposisjonspartiet får Høyre lederen i kontrollutvalget. Magne Berggren tar det vervet. Nestleder blir gammelordfører Asbjørn Froholt (KrF).
Medlemmer av dette utvalget blir Anita Veum Sandtrø (H), Vigdis M. Holm (Ap) og Kjell O. Melbye (Frp).

Artikkeltags