Står samlet bak Tage Pettersen

Tage Pettersen er Høyres ordførerkandidat i Moss. Nå har han også fått støtte av Venstre og Sindre W. Mork (til venstre) og KrF ved Halvard Sand.

Tage Pettersen er Høyres ordførerkandidat i Moss. Nå har han også fått støtte av Venstre og Sindre W. Mork (til venstre) og KrF ved Halvard Sand. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Venstre og KrF har bestemt seg for å støtte Tage Pettersen (H) som ordførerkandidat i Moss.

DEL

Sindre Westerlund Mork og Halvard Sand står på topp på henholdsvis Venstres og KrFs liste til kommunevalget i Moss 12. september. Men nå toner de ned egne ambisjoner og er heretter "bare" å regne som førstekandidater.

Del på Facebook

Mer ryddig

– Den viktigste konsekvensen, tror jeg, er at vi fram mot valgdagen kan konsentrere all oppmerksomhet om de politiske løsningene og utfordringene vi står overfor, og at vi slipper persondebatt, sier Tage Pettersen til Moss Avis.
– Det bidrar forhåpentlig til en ryddigere og redelig valgkamp, noe som rimer godt med de signalene som er kommet i kjølvannet av terroranslagene 22. juli, tilføyer han.

Første gang

Etter det Pettersen kjenner til, er det første gang at flere partier på borgerlig side har klart å samle seg om én ordførerkandidat i Moss.
Alle de fem partiene på ikke-sosialistisk side - det vil si Pp og Frp i tillegg til de tre som er nevnt - hadde et møte der KrF tok initiativ til et opplegg med felles ordførerkandidat. Frp fant det ikke naturlig å bli med, noe Tage Pettersen respekterer fullt ut.

Ingen løfter

Han benekter at Venstre og KrF har kommet med krav om motytelser – for eksempel løfter om vervet som varaordfører eller utvalgsleder.
– Overhodet ingen krav. Men selvsagt må det bli snakk om forhandlinger etter valget dersom resultatet gir grunnlag for et maktskifte, sier han.

Pettersen er ydmyk og ser på støtten fra V og KrF som en stor tillitserklæring.
– Nå kan vi legge "spillet" dødt og fokusere på politikk. H, V og KrF skal kjøre hver vår valgkamp. Men vi har sammenfallende syn i mange saker, og jeg tror det skal bli noe enklere for velgerne når de får færre ordførerkandidater å forholde seg til, sier han.

Fruktbart

Halvard Sand fikk tilslutning fra styret i Moss KrF i et møte torsdag kveld. Og han påpeker at KrF har hatt et godt og fruktbart samarbeid med Høyre i opposisjon de siste fire årene. Derfor er det nå naturlig å stå sammen og vise at man kan enes, mener han.
– Vi skal fronte KrFs politikk. Samtidig er det viktig for oss å markere at en stemme på KrF er en stemme på Tage Pettersen som ordfører i Moss. Da slipper vi mye usikkerhet, sier Sand. Han innrømmer overfor Moss Avis at det er et ønske om at sentrum får varaordføreren, uten at han vil si hvilket av de to "støttepartiene" som bør inneha et slikt verv.

Vil ikke si noe

Også Sindre W. Mork har støtte i eget parti for valget av Tage Pettersen som ordførerkandidat. I likhet med Sand viser han til et godt samarbeid med Høyre. Derfor er det greit å peke på Pettersen på et såpass tidlig stadium i valgkampen, framholder han.
Vervet som varaordfører vil han imidlertid ikke snakke om.
– Vi ønsker ikke å ta fokus vekk fra ordførersamarbeidet. Det som skjer videre, får vi forhandle om senere, sier han.

Artikkeltags