Statens Vegvesen: – Ingen vei utenom bompenger i Moss

Avdelingsdirektør Turid Stubø Johnsen midt i «stormens øye» - tungtrafikken som kveler Moss.

Avdelingsdirektør Turid Stubø Johnsen midt i «stormens øye» - tungtrafikken som kveler Moss. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Direktør Turid Stubø Johnsen i Statens vegvesen sier klart i fra om at mossingene må betale bompenger. Men politikerne drømmer om å ta inn pengene på E6.

DEL


Saken kan bli brennhet i bystyret i Moss umiddelbart etter høstens valg.

Hold deg oppdatert på vår Valgside

Del på Facebook

Ømtåelig tema

Da kommer nemlig utredningen fra Statens vegvesen om en bypakke for Moss og deler av Rygge. Der skal fremtidens veiløsninger, kollektivtrafikk og gang og sykkelveier nedfelles.

Dette kjempeprosjektet blir ingenting av uten lokal finansiering, ifølge vegvesenet. Det står prosjekter i kø for i det hele tatt å få en utredning, men det skjer ikke uten et spleiselag.

Men Ap og Høyre viser til Østfoldpakken og bommen på E6, og mener dette kan være løsningen. Tidligere har de også bedt om at deler av regningen må betales av bilistene på Bastøfergene. Men myndighetene sa nei til dette.

Frp er det eneste partiet som har gått ut og sagt et klart nei til bompenger. Men det partiet ikke sier, er at det også betyr et ja til en stadig voksende kø i Moss.

Les også: B-gjengen vil overta styringen i Moss

Må betale selv

For Statens vegvesen har gjort det klart at uten lokal finansiering, så blir det ikke engang en utredning. Derfor ligger det i kortene at et slikt spleiselag kommer da utredningen er ferdig senere i høst.

De politiske partiene i bystyret ikke er så glade i å snakke om at høyst sannsynlig må vi som bor her i byen betale regningen.

Les også: Mossinger vil ha vei, men sier nei til bompenger

Men avdelingsdirektør Turid Stubø Johnsen har presisert for politikerne i Moss at prinsippet om at brukerne skal betale for den veien de faktisk bruker, er innskjerpet. Hun sier rett ut at mossingene må være forberedt på å være med på å betale regningen og mener at det ikke er mulig å ta inn pengene på E6.

Og hva gjøre dere da, Tomas Colin Archer (Ap)?

– Vi ønsker ingen massiv bomring rundt Moss. Ett alternativ kan jo være en bom på Innfartsveien eller fergeleiet. Bastøfergene er et riksveissamband. Derfor må staten betale minst 20 prosent, sier Archer.

Høyres Tage Pettersen synes spørsmålene er hypotetiske, men vil heller ikke ha noen bomring. Men en bom for fergetrafikken åpner han for.
– Vi erkjenner at det må bli et spleiselag. Men hvordan dette skal skje er ennå usikkert, påpeker han.

Del på Facebook

Artikkeltags