I likhet med de to foregående målingene viser også denne at det ligger an til borgerlig flertall. Men denne gang bare med ett mandats ledelse foran Ap, SV og Rødt.

– Vi er vant til at det er close race ved kommunevalgene i Moss. Men dette blir veldig spennende, sier Hs ordførerkandidat, Tage Pettersen.

Del på Facebook

H scorer 30,2 prosent på den ferske valgmålingen. Det er en framgang på 8,7 prosentpoeng sammenlignet med kommunevalget i 2007. Dermed ligger det an til at H vil få 13 mandater i bystyret, mot åtte nå.

Følg valgdebatten på moss-avis.no

– Ja, det er en pen økning! Både på de to forrige valgmålingene til Moss Avis og en valgundersøkelse NRK Østfold presenterte i forrige uke lå vi rundt 30. Så det kan se ut til at H har stabilisert seg på et valgresultat på omtrent dette nivået. Men vi er avhengig av at også de andre borgerlige partiene gjør et godt valg dersom vi skal få borgerlig flertall, tilføyer Pettersen.

Saken fortsetter under bildet

Partibarometer Moss før kommunevalget 2011
CLOSE RACE Valgmålingene viser at det ligger an til borgerlig flertall i Moss - med knappest mulig margin.

Ap får 38,5 prosent på den nye målingen. Det er en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige kommunevalg. Det betyr at Ap ligger an til å få 16 mandater i bystyret, det samme som i dag.

– Dette lover bra, selv om målingen viser en liten tilbakegang fra forrige valg. Det er veldig tett løp mellom fløyene nå, så her er det bare å stå på videre i valgkampen. Hver stemme kommer til å telle ved årets valg. Min oppfordring til alle er: Møt opp på valgdagen og stem! Det er ikke mange stemmene som skal til før valgresultatet kan vippe i vår favør, sier Archer.

Tomas Colin Archer, Moss Ap var nettgjest

SV og Rødt. SV får 4,6 prosent på den nye målingen. Det er en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng sammenlignet med forrige kommunevalg men nok til at SV beholder dagens to mandater i bystyret. Rødt får 2,2 prosent og går også litt tilbake i forhold til forrige valg men ligger an til å beholde mandatet sitt i bystyret.

Eirik Tveiten, Rødt Moss var nettgjest

Frp får 13,2 prosent, en tilbakegang på seks prosentpoeng fra forrige kommunevalg.
– Jeg er sjeleglad for at det fortsatt er borgerlig flertall i Moss men håper at Frp vil gjøre et bedre valg enn det ser ut til nå, sier Erlend Wiborg (Frp).

KrF får 1,7 prosent i den nye målingen. Det er en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng i forhold til forrige kommunevalg. Det betyr at KrF ligger an til å miste sitt eneste mandat i bystyret.

Halvard Sand, KrF Moss var nettgjest

– Dette var ingen spesielt hyggelig måling for oss. Det gir oss litt grunn til bekymring men samtidig masse inspirasjon til å stå på videre i valgkampen. Vi håper vi får beholde det mandatet vi har i dag og vil jage for å få to mandater. Men det er velgerne som avgjør, sier Halvard Sand, 1.-kandidaten til Moss KrF.

Heller ikke Pensjonistpartiet og Miljøpartiet De grønne ligger an til å komme inn i bystyret.

Del på Facebook