Skoledebatten ble en ellevill politisk stand-up

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De unge politikerne som deltok i valgdebatten på Kirkeparken skjøt fra hofta. Det ga en heftig debatt.

DEL

Klikk på bildet for å se video av hele skoledebatten.

Det ble en usedvanlig frisk politisk diskusjon da de unge politikerne slapp til under valgdebatten på Kirkeparken videregående skole.

Første mann ut var Rødts Linn Elise Øhn Mehlen. Hun anklaget Frp og Høyre for å gjøre de rike i Norge enda rikere gjennom store skattelettelser. Hun refset også de samme partiene for en skitten miljøpolitikk.

– Ikke engang sminkepungen til bloggeren fotballfrua kan dekke over den. Og husk at dere har hjertet til venstre og blindtarmen til høyre når dere skal stemme, sa hun, til applaus fra elevene.

På motsatt side av panelet var Frps Michael Torp opptatt av at Jens Stoltenberg har gått på privatskole. Han viste også til at Ap har styrt i Østfold i mange år uten å få sving på fylket.

God debatt

Torp tok også til orde for strengere straffer. Han viste til at det er like streng straff for å forfalske en femtilapp som å voldta noen.

– Derfor må strafferabatten fjernes, påpekte han.

Men han fikk raskt svar fra SVs Freddy Øvstegård.

– Nå glemte visst Torp å si at Frp sitter i regjeringen. Men tilbake til skolepolitikken. I Moss styrer Høyre og Frp. De sier ja til private skoler, men vi mener det er galt at noen skal tjene på utdanning, fastslo Øvstegård.

For skole og utdanning sto naturlig nok sentralt i denne debatten, og fulgte de tradisjonelle skillelinjene i politikken. Unge Høyres Hedvig Heyerdahl tok til orde for en bedre evaluering av lærerne. Dessuten ville hun ha bort nynorsk i skolen.

Fra venstresiden ble det hevdet at skattelettelsene til de rike gikk utover prioriteringer som flere lærere i skolen. AUFs Sindre Lysø påsto at Frp og Høyre er som to 80 åringer som vil og vil, men får det ikke til...

Men når det gjaldt å få flere helsesøstre og billigere tog og buss, var de unge politikerne langt på vei enige.

– En veldig god debatt, oppsummerte lærer John-Inge Skaardal ved Kirkeparken.

Se bilder:

Sluttreplikk FpU:

Sluttreplikk Unge Høyre:

Sluttreplikk Unge Venstre:

Sluttreplikk i skoledebatten KrFU:

Sluttreplikk i skoledebatten Grønn Ungdom:

Sluttreplikk i skoledebatten Senterungdommen:

Sluttreplikk på skoledebatten AUF:

Sluttreplikk på skoledebaten SV:

Sluttreplikk i skoledebatten Rød Ungdom:

Artikkeltags