Sjolte: - Fikk det beste miljøalternativet på borgelig side

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  MDGs Jonas Sjolte forteller at partiet lenge forhandlet med Ap, men at partene ikke klarte å bli enige om en avtale.

  DEL

  Partene inviterte til pressekonferanse på rådhuset i Moss mandag formiddag.

  - Vi skal være helt ærlige på at vært en veldig  tøff jobb for oss i MDG. Vi har kjempet hardt for miljøpolitikken og en posisjon partiet kan leve med. Først prøvde veldig hardt  å få til en sentrumsallianse med AP. Det ble lange og knallharde forhandlinger, men vi nådde ikke helt frem. Til slutt fikk vi det beste miljøalternativet på borgerlig side, sier Sjolte.

  LES OGSÅ: Ap-Tollerud: – Jeg er svært skuffet

  Frps Anne Bramo, som med den nye avtalen er ferdig som varaordfører, understreker at Frp er tilfreds med resultatet av forhandlingene.

  - FrP har ivret for å få til dette samarbeidet, og er glad for at vi er kommet i mål med en avtale. Nå har vi fortsatt mulighet til å bidra til en solid styring med fokus på kvaliteten i omsorgstjenestene, sier Bramo.

  Se hele pressekonferansen her:

  (Artikkelen fortsetter under videoen)

  MDG: - Har ikke sviktet velgerne

  Om samarbeidet med Frp sier Sjolte dette:

  - Det er ingen tvil om at Frp og MDG er de to partiene som står lengst fra hverandre rent ideologisk. Men her i Moss har vi fått til en veldig bra avtale og det er vi godt fornøyd med.

  I Tønsberg har MDG fått mye pepper for å ha valgt å samarbeide med Frp. Mange har velgere har følt seg ført bak lyset. Frykter du reaksjoner, Sjolte?

  - Med en gang vi så valgresultatet fryktet vi at vi ble nødt til å skuffe halvparten av velgerne. Men vi har vært veldig tydelige overfor våre velgere. Vi skulle forhandle med begge sider og velge den parten som gir oss den beste miljøpolitikken. Og det har vi gjort i Moss, sier Sjolte til Moss Avis.

  Sindre Westerlund Mork (Venstre) om den nye miljøalliansen

  Tage: - Har blitt utfordret

  Tage Pettersen er glad for å få fire nye år som ordfører og en mulighet til å sette Moss på kartet som en klimaby.

  - Vi er glade for at vi nå er utfordret på miljøområdet av sentrumspartiene og lover at vi skal bidra til å dreie politikken i tråd med dette, sier Pettersen.

  Partiene har inngått en forpliktende avtale innen miljø, byutvikling og næring. De borgerlige omtaler selv avtalen som en "miljøallianse".

  Artikkeltags