Ap i møte med KrF og V

På tur: Sykler de hver sin vei nå: Fra v Halvard Sand (KrF) og Sindre Westerlund Mork (V) møtte Ap i går. Dermed er spørsmålet om de skiller lag med Høyre og Frp.

På tur: Sykler de hver sin vei nå: Fra v Halvard Sand (KrF) og Sindre Westerlund Mork (V) møtte Ap i går. Dermed er spørsmålet om de skiller lag med Høyre og Frp.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I går ettermiddag møtte Moss Ap partiene Venstre og KrF til forhandlinger. Det er overraskende at de to sentrumskameratene nå titter mot Ap.

DEL

I Moss er situasjonen etter valget slik at borgerlig leir med Høyre, Frp, Venstre og KrF har 18 representanter i bystyret. På motsatt side av bystyresalen har Ap, SV og Rødt nå 19 representanter. Med 39 medlemmer av bystyret totalt er dermed Miljøpartiet De Grønne (MDG) på vippen med sine to mandater.

På tirsdag var først partiene i borgerlig leir i møte med MDG. Senere på ettermiddagen hadde MDG samtaler med Ap, SV og Rødt. Men dette blir betegnet som sonderinger.

Men i går ettermiddag var det duket for en overraskende vri og en mulig ny koalisjon. Da møttes nemlig representanter for Ap de to borgerlige partiene Venstre og KrF til et møte på rådhuset.

– Hva er din kommentar til at Moss Ap stiller på dette møtet, Hanne Tollerud?

– Nå er det sonderinger mellom partiene og vi snakker med alle som vil snakke med oss. Derfor prater vi også med Venstre og KrF, påpeker Aps ordførerkandidat.

Da Moss Avis kontaktet Venstres Sindre Westerlund Mork for å få hans kommentar til det omtalte møtet, var Venstres frontfigur uvanlig ordknapp. Han ønsket rett og slett ikke å kommentere saken i det hele tatt.

– Ingen kommentar

I det politiske miljøet oppfattes Sindre Westerlund Mork som en sterk tilhenger av samarbeidet på borgerlig side. Mange vil nok derfor heve på øyenbrynene over nyheten om dette møtet.

Dermed er spørsmålet hvem som egentlig sitter med de beste kortene på hånden i den politiske kabalen for et fremtidig flertall i bystyret. I forhold til de opprinnelige blokkene har det hittil vært antatt at MDG sitter med jokeren.

Ber om tid

Partiet forhaster seg imidlertid ikke i samtalene med de andre partiene. Listetopp Jonas Sjolte påpeker at MDG vil ta tiden til hjelp før de bestemmer seg for hvem partiet vil ha som ordfører i Moss.

– I Miljøpartiet De Grønne har vi mye å sette oss inn i om dagen. Derfor har vi bedt partiene fra både blå og rød siden om tid fram til neste uke før vi starter forhandlingene, påpeker Sjolte.

Moss Aps ordførerkandidat, Hanne Tollerud, regner også med at det vil gå noen dager før forhandlingene om politikk og posisjoner faller på plass.

– Jeg føler at vi har et verdigrunnlag som ligger nærmere MDG enn for eksempel Frp. Men jeg tar ingenting for gitt, sier hun.

Artikkeltags