Næringslivet har tro på samarbeid uansett blokk

Vi er nødt til å leve med de politiske forutsetninger som demokratiet gir, mener Hans Bjørn Paulsrud i Mosseregionens Næringsutvikling, MNU.

Vi er nødt til å leve med de politiske forutsetninger som demokratiet gir, mener Hans Bjørn Paulsrud i Mosseregionens Næringsutvikling, MNU. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Næringslivets representanter i mossedistriktet ser ut til å ta valgresultatet med stor ro.

DEL

– Uansett hvem som blir den førende blokken, skal vi nok få til et godt samarbeid. Vi er nødt til å leve med de politiske forutsetninger som demokratiet gir, men jeg tror jo at alle ønsker en bærekraftig næringsutvikling i regionen vår. Så har jeg lagt merke til at Rødt ønsker en egen næringsutviklingsavdeling i Moss, og det er jo en vri, sier prosjektleder Hans Bjørn Paulsrud i Mosseregionens Næringsutvikling, MNU.

Paulsrud som kom inn i MNU etter Peterson-konkursen har som spesialoppgave nettopp å se på nye utviklingsmuligheter for næringslivet i distriktet.

LES ALT OM VALGET I MOSSEDISTRIKTET HER

Rammebetingelser er viktig

Nina Solli, fungerende regiondirektør i NHO Østfold sier til Moss Avis hun ser fram til å samarbeide med alle partier, uansett valgresultat.

– Det som er viktig for oss er at det er gode rammebetingelser for næringslivet, uansett parti. Vi har en utfordring med å skape arbeidsplasser i privat sektor. I Østfold er det 6000 arbeidsplasser som ikke er blitt fornyet siden finanskrisen. Det er det vi er opptatt av. Arbeidsplasser og verdiskapning er viktig.

– Hva med Miljøpartiet De Grønne. De er jo et ubeskrevet blad?

– Det blir spennende, og der inviterer vi til samarbeid. Næringslivet er opptatt av gode grønne løsninger. Det er fremtiden. Her må vi finne gode løsninger sammen, sier Nina Solli.

Trygve G. Nordby som er leder i Son Næringsforening, sier i en kommentar at alle partier har gitt en positiv støtte til næringsutvikling i Son. Nordby mener det eneste spenningstema kan være om det nå blir omkamp på reguleringen av Øra-jordet.

– I Vestby er det jo Miljøpartiet De Grønne som bestemmer hvor det vipper, men vi har hatt god dialog med Bente Bakke. Hun har jo gitt sin støtte til næringsutvikling i Son, så vi er rolige på det, sier Trygve G. Nordby.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken