Savner klart svar fra Miljøpartiet

Togpendler Bjørg Hatlebrekke synes det er bra at Miljøpartiet de Grønne er på vippen i Moss og håper de vil støtte den sosialisiske siden.

Togpendler Bjørg Hatlebrekke synes det er bra at Miljøpartiet de Grønne er på vippen i Moss og håper de vil støtte den sosialisiske siden. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Togpendler Bjørg Hatlebrekken er fornøyd med at Miljøpartiet De Grønne er på vippen i Moss etter at alle stemmene ble telt opp grytidlig tirsdag morgen.

DEL

Hun satt ikke oppe i natt for å følge med på valgdekningen i media men fikk vite valgresultatet av Moss Avis, som var innom Moss jernbanestasjon i morgentimene for å lodde stemningen blant pendlerne.

- Jeg hadde tenkt å stemme. I så fall ville Miljøpartiet De Grønne ha fått min stemme, slik det fikk ved forrige valg. Men så traff jeg Mosseordfører Tage Pettersen på Alby på søndag, og han sa at Miljøpartiet De Grønne ikke vil flagge side før etter valget. Da bestemte jeg meg for ikke å bruke stemmeretten min, sier Hatlebrekken.

Hun hadde håpet og trodd at Miljøpartiet De Grønne ville ha gått tydelig ut før valget og sagt at de ville støtte SV og Ap etter valget.

- Miljøpartiet De Grønne kunne ha gått klarere ut med sin profil før valgdagen. Jeg synes det blir feigt at de ikke ville flagge side på forhånd, sier Hatlebrekken.

LES ALT OM LOKALVALGET HER

Var oppdatert

Rune Hagbartsen er også pendler og tar daglig toget mellom Moss og Oslo. Han hadde lest avisene før han reiste ned til Moss stasjon og var klar over at Miljøpartiet De Grønne ligger på vippen i Moss.

- Jeg har stemt, og bro og tunnel er de sakene jeg er aller mest opptatt av. Jeg synes det er interessant at Miljøpartiet De Grønne er på vippen i Moss. Jeg ser det som positivt at Miljøpartiet De Grønne vil støtte den fløyen som gir partiet best gjennomslag for miljøpolitikken, sier Hagbartsen.

Valgdeltagelsen i Moss ble på bare 59 prosent i år. Det betyr at hele 41 prosent av de stemmeberettigede lot være å bruke stemmeretten sin. Ylva Rekstad (19) er én av disse. Hun tar frisørutdannelse i Oslo og pendler med tog fra Moss.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt med på valgkampen. Jeg engasjerer meg ikke så fryktelig mye i politikk og har ikke satt meg inn i hvilke partier som vil gjøre hva. Men jeg har tenkt å skjerpe meg og sette meg bedre inn i disse spørsmålene innen neste valg, slik at jeg kan bruke stemmeretten min da, sier Rekstad.

LES OGSÅ: Savner klart svar fra Miljøpartiet

Artikkeltags