Rygge-ordfører vil kutte lønna, men jobbe for fullt

Går ned: Inger-Lise Skartlien (Ap) er åpen for å kutte lønna med 177.000 kroner.  Foto: Pål Andreassen

Går ned: Inger-Lise Skartlien (Ap) er åpen for å kutte lønna med 177.000 kroner. Foto: Pål Andreassen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Inger-Lise Skartlien vurderer å kutte lønnen sin med 20 prosent, men skal uansett være ordfører på heltid.

DEL

Rygge-ordfører Inger-Lise Skartlien, som vurderer å gå ned 20 prosent i sin godtgjørelse når varaordfører Finn-Erik Blakstad går opp til 50 prosents stilling, presiserer at hun selv ikke skal gå ned i stilling slik det sto å lese i Moss Avis mandag.

Og slik det stod i denne artikkelen fram til 13.15-tiden mandag.

– Jeg skal uansett være ordfører i 100 prosents stilling. Jeg kommer til å jobbe like mye uavhengig av godtgjøringen, understreker Skartlien.

Denne uka vil Skartlien bestemme seg for om hun skal si fra seg 20 prosent av godtgjørelsen på 885.000 kroner for å dekke inn deler de økte kostnadene det medfører å gradere opp varaordførerstillingen i Rygge fra 16 til 50 prosent.

- Skartlien har fremholdt at hun går noen runder med seg selv om godtgjøringskutt eller ikke, men presiserer altså at hun ikke skal gå ned i stilling.

- Å være ordfører krever 100 prosent og vel så det, sier hun til Moss Avis.

Dyrere varaordfører

Hun vurderer kuttet for å gjøre at økningen av varaordførerstillingen fra 16 til 50 prosent skal bli mer spiselig, og for å dempe den politiske støyen mot Finn-Erik Blakstad.

Det skapte store politiske bølger i Rygge da det ble klart at varaordførerstillingen med Finn-Erik Blakstad som varaordfører, skulle økes fra 16 til 50 prosent, noe som vil gi varaordføreren en samlet godtgjørelse på 1,8 millioner kroner de neste fire år.

Særlig i Høyre har det vært sterke reaksjoner på det. Nå varsler altså Inger-Lise Skartlien (Ap) at det kan gå mot en annen og økonomisk mer moderat løsning ved at hun selv går ned i 80 prosents ordførerlønn.

Kraftig lønnskutt

I dag godtgjøres ordførervervet i Rygge med 885.000 kroner, noe som tilsvarer en stortingslønn. Et kutt på 20 prosent betyr at Skartlien gir fra seg 177.000 kroner.

Skartlien sier hun ennå ikke har bestemt seg for om hun vil gå for den løsningen, og sier hun må gå noen runder til med seg selv før hun bestemmer seg. Det vil trolig skje tidlig denne uka, for da møtes hun og varaordfører Finn-Erik Blakstad for å legge den politiske kabalen dem imellom.

– Varaordføreren vil i større grad enn før kunne avlaste meg i en 50 prosents stilling. Samtidig vil det være naturlig at varaordføreren blir tildelt ansvar for enkelte områder som næringsutvikling og kontakt med næringslivet gjennom Rygge Næringsforum og Mosseregionens Næringsutvikling, sier Skartlien

– Men er det blitt så mye mer å gjøre som ordfører?

– Ordførerrollen har endret seg med årene, og det er mye man ikke rekker over. En arbeidsfordeling er derfor naturlig. Det ser vi i andre kommuner og. I Råde er jo varaordførerstillingen oppjustert til 60 prosent, påpeker Skartlien.

Skartlien understreker dessuten at Blakstad overhodet ikke skal drive saksbehandling, men kun spille inn ideer.

Dette presiseres etter at Blakstad fikk kritikk etter å ha erklært at hans fremste jobb varaordfører blir å søke om prosjektmidler.

LES OGSÅ: Venstre stilte ingen krav

Artikkeltags