Ung politiker manglet tre stemmer

Tapte: Espen Haulan Johansen (Ap) var tre stemmer unna kommunestyre-plass, men er glad for å bli vararepresentant.

Tapte: Espen Haulan Johansen (Ap) var tre stemmer unna kommunestyre-plass, men er glad for å bli vararepresentant. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Dersom Arbeiderpartiet hadde klart å mobilisere tre velgere til i Rygge, hadde Espen Haulan Johansen (17) fått plass i kommunestyret.

DEL

Mandatfordelingen etter valget i Rygge ble rekordjevn. Valgteknisk sett manglet Arbeiderpartiet 2,6 stemmer på å knipe det siste mandatet, som i stedet gikk til Senterpartiets Per Harald Svendsen.

– Det er klart det er surt. Jeg kan ikke unngå å tenke på at hvis jeg hadde pisket meg selv litt mer de siste dagene av valgkampen, ville det kanskje holdt til kommunestyreplass, sier Espen Haulan Johansen.

Han er likevel ikke veldig deprimert over resultatet.

Rykket opp

– Det viktigste er at Arbeiderpartiet gjorde et godt valg. Og med dette resultatet blir jeg vararepresentant, og får sikkert fire fine år med det, sier 17-åringen, som har vært aktiv i Rygge AUF siden han var 13.

Johansen sto i utgangspunktet på 12 plass på Arbeiderpartiets liste, og rykket fram til en 11. plass gjennom tilleggsstemmer på valgkvelden. Det holdt altså akkurat ikke, ettersom Arbeiderpartiet til slutt fikk 10 representanter inn i kommunestyret.

Det siste mandatet gikk til Senterpartiet, som med det fikk to kommunestyrerepresentanter.

Nå har de to partiene har funnet sammen i et flertallssamarbeid, så det er lite som tyder på at et annet utfall ville påvirket maktkabalen.

– Det hadde helt klart vært verre om det sto om et rødt eller blått flertall, sier Johansen.

LES OGSÅ: Ny maktallianse i Rygge

Spennende opptelling

Med så små marginer måtte Senterpartiets Per Harald Svendsen vente til fintellingen var over, lang ut på dagen etter valget, før han fikk vite at kommunestyreplassen var sikret.

Ekstra ydmyk: Per Harald Svendsen (Sp).

Ekstra ydmyk: Per Harald Svendsen (Sp).

– Man blir ekstra ydmyk overfor alle som har stemt når det sto om så lite. For oss betyr det veldig mye å doble kommunestyregruppa, sier Svendsen.

Som likevel synes litt synd på sin unge rival fra Arbeiderpartiet.

– Vi får håpe ham kommer inn i neste periode!

LES OGSÅ: Dette er det nye kommunestyret i Rygge

Artikkeltags