Solid lønnsøkning etter brakvalget i Våler

Høyt oppe: Reidar Kaabbel kunne natt til tirsdag juble over Senterpartiets usedvanlig gode valg i Våler.

Høyt oppe: Reidar Kaabbel kunne natt til tirsdag juble over Senterpartiets usedvanlig gode valg i Våler. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med ordfører Reidar Kaabbel i spiss gjorde Senterpartiet nesten rent bord Våler. Nå økes ordførerlønna med 173.000 kroner.

DEL

Sp fikk 42,1 prosent av stemmene og får 10 av 21 mandater i kommunestyret i Våler i neste periode.

Kaabbel var naturlig nok høyt oppe da resultatet forelå natt til tirsdag. Og han hadde ikke landet da Moss Avis snakket med ham 12 timer senere.

– Det var ikke stort jeg sov i natt. Og jeg våknet til 5–600 gratulasjonsmeldinger. Dette er utrolig merkelig. Resultatet er helt utrolig. Dette hadde jeg ikke turd å drømme om, stråler ordføreren.

Ydmyk

Partiet hans får inn fire nye mandater, de tar ett mandat fra hvert av de andre partiene: Frp kommer tilbake med fire mandater, Ap og Høyre med tre hver og KrF med kun ett.

– Jeg har hatt et kjempeteam av flinke folk i alle aldre fra hele Våler rundt meg, sier Kaabbel om valgkampen og valgresultatet, og fortsetter:

– Nå er jeg utrolig ydmyk og utrolig glad. Men vi har ikke flertall alene, så nå må vi søke støtte. Jeg håper å få fortsette som ordfører for verdens beste kommune, med verdens beste innbyggere og ansatte.

– Hvor vil dere søke støtte?

– Det spørsmålet har vi ikke landet ennå, men vi har samarbeide med KrF i tykt og tynt i 12 år, så det er naturlig å snakke med dem. Utover det ønsker jeg et så godt samarbeid som mulig framover. Jeg ønsker å være en ordfører for alle i Våler, hvis jeg får lov.

Lønnsøkning vedtatt

Vålers ordfører har i flere år vært den dårligst lønnede ordføreren i Østfold.

Men i kommunestyremøtet sist torsdag ble det vedtatt at bygdas ordførerlønn fra nyttår skal økes fra 605.570 til 778.590 kroner – fra 70 til 90 prosent av en stortingsrepresentans grunngodtgjøring.

Varaordførerlønnen økes fra 29.413 til 155.718 kroner.

Senterpartiet, KrF og Frp vedtok økningene – mot Ap, Høyre og uavhengigs stemmer.

– Det er vanlig å gjøre eventuelle lønnsendringer før valget, altså før en vet hvem som blir ny ordfører, forklarer Reidar Kaabbel litt nølende.

– Guffent å gå opp i lønn?

– He-he, nei. Våler har lenge lønnet ordføreren i 70 prosent stilling, mens man i virkeligheten er ordfører døgnet rundt, svarer Kaabbel,

Artikkeltags