Vil påta seg ryddejobben i Vestby Høyre

Ryddesjef: Høyres leder Hilde Merete Feragen ønsker å påta seg ryddejobben i partiet.

Ryddesjef: Høyres leder Hilde Merete Feragen ønsker å påta seg ryddejobben i partiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg fremprovoserte bruddet da jeg ikke kunne støtte Høyres inngåtte avtale med rødgrønt, sier partileder Hilde Feragen i Høyre.

DEL

Mandag var det ugjenkallelig slutt på partiets framskutte posisjon i Vestby. Avtroppende ordfører John Ødbehr overrakte ordførerkjedet til Tom A. Ludvigsen, og skrudde deretter ned gasspeisen han har hatt innstallert på kontoret.

Partileder Hilde Feragen forbereder på sin side en grundig rundvask i Høyres hus, og håper hun får tillit på årsmøtet i november til å fortsette arbeidet med å gjenreise partiet etter støyen rundt Ødbehr, splittelsen, og et elendig valgresultatet.

LES OGSÅ: Ødbehr gjør helomvending i telefonsaken

– Jeg håper på et rolig år og har allerede fokus på at Høyre kommer sterkt tilbake i 2019, sier partilederen som var blant de som underkjente den tekniske avtalen partiets forhandlere Pål Engeseth, Jan Oscar Svae og John Ødbehr inngikk med de rødgrønne, og der Ludvigsen ble sikret ordførerjobben.

– Jeg fremprovoserte bruddet når jeg ikke kunne skrive under på avtalen. Jeg er sterk motstander av posisjonering og jeg har signalisert tydelig at jeg ikke er til salgs. Avtalen var ikke god nok.

Feragen legger ikke skjul på at all støyen rundt Ødbehrs mobiltelefonregninger, maktkamp og splittelser har vært tøff for partiet:

– Allerede i september ga jeg beskjed til Ødbehr om at jeg ikke ville støtte ham som gruppeleder, men at han kunne få en plass i formannskapet.

Høyre har tatt imot råd fra fylket etterhvert som problemene ballet seg på. Nå skal de rydde alene:

– Medlemmene valgte Ødbehr som ordførerkandidat og det løpet måtte vi stå. Jeg har sett det verste i folk i perioden vi har bak oss, men også det beste.

LES OGSÅ: Vestby Høyre rives i filler av sine egne

Vestbys nye formannskap:

Tom A. Ludvigsen (Ap), Eirin Bolle (BL), Annette Mjåvatn (Ap), Tone Skretting (Sp), Ronny Kjønsø (SV), Arjo Van Genderen (V), John Ødbehr (H), Trygve Thorsen (Frp) og Bente Bakke (Miljøpartiet De Grønne.

Kommunestyret:

Ap: Tom A. Ludvigsen, Annette Mjåvatn, Bente Antonsen, Rune Bjørseth, Trond Finstad, Helene S. Bergane, Martin Ludvigsen, Siri Hov Eggen, Ragnhild L. Johansen, Tor Skaflestad, André M. Bilet, Ida Elisabeth Finstad.

Sp: Tone Skretting og Karl Øyvind Trandem.

SV: Ronny Kjønsø og Signy Svendsen.

Venstre: Arjo van Genderen

Bygdelista: Eirin Bolle, Anne Grethe Klæboe, Bodil Holter og Bjørn Ole Skaug,

MDG: Bente Bakke og Suaad Abdi Farah.

Høyre: John Ødbehr, Pål Engeseth, Roble Wais, Johanne Dønnestad Hauge, Ann Therese Monge, Stig Eyde, Sveinung Eggen.

Frp: Trygve Thorsen, Kenneth Lien Steen, Jeanette Hoel og Tore Hem.

KrF: Julia Sandstø.

Artikkeltags