Rykket ut på melding om oljesøl i Vansjø

SJEKKET UT: Brannvesenet kunne konstatere at oljesølet kun var en tynn hinne, såkalt blueshine, som forsvinner av seg selv.

SJEKKET UT: Brannvesenet kunne konstatere at oljesølet kun var en tynn hinne, såkalt blueshine, som forsvinner av seg selv. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Brannvesenet i Moss rykket mandag ettermiddag ut til Krapfoss og Anton Krogsvolds vei etter at de hadde fått melding om oljesøl i Vansjø.

- Det viste seg å være mindre dramatisk enn først antatt. Heldigvis, sier vaktleder Per Håkon Lauritzen på Øst 110-sentral til Moss Avis.

Han kan fortelle at det dreier seg om det de på fagspråket kaller «blueshine», og som egentlig er en veldig tynn hinne med oljesøl, som kan ha kommet fra et mindre utslipp fra for eksempel en båt og som vanligvis bare forsvinner av seg selv.

- Vi gjorde ikke noe med dette mandag ettermiddag, men rykker ut igjen på tirsdag for å sjekke status da. Kanskje vi finner kilden, sier Lauritzen.

Det var Frode Nilsen som bor på Krapfoss som varslet brannvesenet i Moss oljebelte som han anslår var på 30 ganger 2 meter.

- Jeg visste ikke hva dette var og hvor det kom fra, og varslet derfor brannvesenet, sier Nilsen.

Artikkeltags