Brannvesenet reddet synkende hund på Vansjøisen

Brannkonstablene Christian Bernhoff-Jamt og Oscar Medel Agustin ved MIB interkommunale brann- og redning sørget for at hunden kom seg trygt inn til land.

Brannkonstablene Christian Bernhoff-Jamt og Oscar Medel Agustin ved MIB interkommunale brann- og redning sørget for at hunden kom seg trygt inn til land. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hjelpen var nær da en hund begynte å synke på den myke Vansjøisen fredag ettermiddag.

DEL

Eieren tok ingen sjanser da hunden ble sittende fast på gyngende grunn, og ringte brannvesenet.

Alarmsentralen Brann Øst fikk ved 14.30-tiden melding om en hund som hadde forvillet seg ut på isen. Alarmsentralen tok kontakt med brannvesenet i Moss, som kjørte ut for å bistå.

- Eieren gjorde helt rett i valget om å ikke gå ut selv, det er et usikkert område, sier Christian Mørdre, leder for beredskapsavdelingen i MIB.

Kom seg ingen steder

Hendelsen skjedde rett bak brannstasjonen på Tykkemyr, der Vansjøisen har begynt å løse seg opp. Langs kantene er det ikke is overalt, og det er store områder med mye siv.

Hunden løp ut på isen, men noen meter utpå fant den ut at den ikke ville gå lenger, og ble sittende bom stille.

- Det var ganske mykt under isen, den kjente nok at den begynte å synke, og satt stille som en statue til vi kom og reddet den, forteller Mørdre.

Viste sin takknemlighet

Hunden ble båret trygt til land, og med trygg grunn under potene ga den en av sine redningsmenn noen skikkelige gode sleik som takk for hjelpen.

- Hunder er en viktig del av familien som må tas godt vare på, og eieren var glad og takknemlig for hjelpen, forteller Mørdre.

Det har foreløpig ikke lykkes Moss Avis å komme i kontakt med hundeeieren.

Artikkeltags