Kjøligere vær enn normalt, men påskeværet er lovende

HØYTRYKK: Høytrykk sørger for pent vær de neste dagene og inn i påsken, men temperaturene er ikke de aller høyeste.

HØYTRYKK: Høytrykk sørger for pent vær de neste dagene og inn i påsken, men temperaturene er ikke de aller høyeste. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir solrikt og flott vær de neste dagene i distriktet, men om natten er det fremdeles muligheter for minusgrader og nattefrost. Starten av påsken ser derimot lovende ut.

DEL

Hvis du er blant dem som synes det har vært litt kaldt til tross for solrikt vær, og at våren lar litt vente på seg, er du ikke alene.

– Det er vesentlig kjøligere enn det som er normalt for årstiden, kan vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga, fortelle til Moss Avis.

Det gjelder også for de kommende dagene mot helgen.

– Det er en tørr, men kjølig værtype om dagen. For de neste dagene ser det ganske greit ut, det er ventet mye pent vær de neste dagene. Det er et høytrykk som gir oss fint vær så langt vi kan se inn i neste uke også, sier Haga videre.

Det blir riktignok fremdeles noe lave temperaturer hvor makstemperaturen vil nærme seg 10 varmegrader på dagtid. Om natten vil det fremdeles være kaldt, og det er ventet at det til og med kan bli minusgrader.

Lovende påskestart

Først til helgen tilsier prognosene at temperaturene vil stige, og man kan vente seg temperaturer mellom 10–12 varmegrader ifølge Haga.

– Det blir stabilt vær også neste uke, og temperaturene vil fortsette å stige. Det ser ut til å bli en ganske fin start på påsken, forteller Haga ut fra prognosene.

– Inn i påsken er også prognosene gunstige og det ser ut til å bli lange perioder med sol. Temperaturene ligger an til å bli nær og kanskje over normalen for sesongen, legger han til om påskeværet.

Avslutningsvis minner meteorologen om at de har varsel ute med fare for gress- og lyngbrann ettersom det har vært mye tørt vær, og oppfordrer folk til å ha dette med seg i tankene.

Artikkeltags