Slik blir påskeværet

SOL I MOSS: Det blir kaldt, men for det meste sol for alle som sikter seg inn på en hjemmpåske i mossedistriktet i år, slik som Kristin Utakleiv og Carina Marcolin(t.v.) planlegger.

SOL I MOSS: Det blir kaldt, men for det meste sol for alle som sikter seg inn på en hjemmpåske i mossedistriktet i år, slik som Kristin Utakleiv og Carina Marcolin(t.v.) planlegger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kuldegradene holder fortsatt stand, men det blir en god del sol i mossedistriktet.

DEL

Når det gjelder værutsiktene for de som sikter seg inn på en hjemmepåske, kan det nevnes at palmehelgen blir en blandet affære med muligheter for regn fredag kveld og lørdag morgen.

Ellers blir det oppholdsvær og trolig sol store deler av søndagen. Vårtemperaturer blir det derimot ikke. Det er bare å nyte søndagens finvær, for Metereologisk institutt har nemlig allerede antydet at det blir en kald påske i hele landet.I Moss betyr det temperaturer på på noen få varmegrader på det varmeste. Allerede mandag er det kuldegrader som gjelder.

Til gjengjeld ligger det an til å bli riktig så fint vær med sol inn i påskeuka.

Flere snøras

NVE og Røde Kors er nervøse for farlige skred denne påsken, og oppfordrer alle til å følge merkede løyper.

Det har i løpet av det siste døgnet gått flere skred, og rett før klokken 07.00 søndag morgen kom det melding om snøskred over E39 Honindalsvatnet. Hovedredningssentralen Sør Norge melder at ressurser er på stedet og startet søk.

Lørdag gikk det et ras over riksvei 15 Vågå - Garmo, og en geolog ble tilkalt til stedet i helikopter for å vurdere skredfaren. Vegvesenet ba trafikantene i området anmodes om å forholde seg i ro, og veien var stengt flere timer.

Rett etter klokken 12 søndag gikk det et nytt snøskred, denne gangen over fylkesvei 33 mellom Minnesund og Feiring. Veien sperret omtrent ved Byrud, melder nødetatene. Anbefalt omkjøring er Ev 6 eller Rv 4.

Klokken 14:43 søndag er politiet fortsatt på stedet. Fylkesvei 33 vil være stengt utover ettermiddagen, da det tar noe tid å få ryddet veien for snø, meldes det.

Påskeutfarten

For mange er fredagen den naturlige påskeutfartsdagen, og Meteorologisk institutt ba folk være forberedt på vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser flere steder i landet. Fredag ble det sendt ut OBS-varsel for fjellet i Sør-Norge, hvor det var ventet at kraftig vind og snø ville gi lokalt vanskelige kjøreforhold fra fredag ettermiddag.

- Bruk dekk etter forholdene

Lørdag morgen er det ventet at vinden vil minke, først i sørlige områder.

- Bruk dekk som passer forholdene, oppfordrer Meteorologisk institutt.

I sine tips for påskeutfarten påpeker Trygg Trafikk at påsken kommer tidlig i år, og at det er skiftende vær og føre.

- Er det meldt spesielt dårlig vær, bør du vurdere å flytte reisetidspunktet, skriver de.

Lørdag morgen er det ventet at vinden vil minke, først i sørlige områder.

Artikkeltags