Hektisk kamp mot vannet i Follo

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mens de kraftige regnbygene har ført til problemer flere steder i Follo søndag, ser det ifølge meldingene til brannvesenet så langt ut til at mossedistriktet slapp billigere unna.

– Det gikk definitivt hardest ut over folloregionen. I Vestby har vi vært på en vannlekkasje på Delitoppen, og det er egentlig det som har vært i forbindelse med regnet i mosseregionen, sier vaktleder Espen Stabell i Øst 110-sentral litt etter klokken seks søndag ettermiddag.

Vann i veien

I Follo har brannmannskapene imidlertid kjørt på kryss og tvers for å håndtere vannlekkasjer. Klokken 16.50 meldte Øst 110-sentral at Follo BV var ute med alle mannskaper på diverse vannlekkasjer.

– Det har vært mye vanninntrenginger, spesielt i kjellere, men det har roet seg ganske betraktelig nå. Vi har bistått med å pumpe og lense ut vann og berging av verdier, forteller han.

På E6 førte det kraftige regnet en periode til saktegående trafikk gjennom Vestby, og ved Abildsø i Oslo måtte E6 stenges midlertidig i sydgående retning på grunn av mye vann i kjørebanen. I Ski har det også vært store vannmasser i sentrum, og der er det funnet en rekke bilskilt. Folk som har kjørt gjennom vannmassene oppfordres til å sjekke at skiltene fortsatt sitter på bilen.

I Drøbak førte lynnedslag til boligbrann, og mellom Ski og Kolbotn førte tordenværet til feil på fjerntstyring og sikringsanlegg - og dermed delvis stenging på Østfoldbanen.

Artikkeltags