Meteorologen: - Det blir ikke sol på en stund

I følge meteorologene skal det fortsette å bøtte ned i mossedistriktet.

I følge meteorologene skal det fortsette å bøtte ned i mossedistriktet. Foto:

Det har bøtta ned i mossedistriktet i dag, og langtidsvarselet er nedslående.

DEL

Det ventes mye nedbør i deler av Østlandet, opp til 30-40 millimeter per døgn fra mandag ettermiddag frem til tirsdag, og NVE har sendt ut gult farevarsel for både Vestby og Hølen. Stigende temperatur fra mandag kveld vil føre til regn og snøsmelting opp til omtrent 600 meter over havet.

Årsaken er at grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er høy, og det er særlig bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring som er spesielt utsatt. Faren er forventet å minske tirsdag morgen.

Det er ikke sendt ut skredvarsel for Moss, men det vil fortsette å regne jevnt og trutt hele uka også her.

- Det er en situasjon der det er gråvær og nedbør det går i. Det blir en god del regn i dagene fremover, men det blir nok mest i dag og i morgen. Det blir for det meste skyet og perioder med regn, selv om det kan bli litt oppholdsvær innimellom - før regnet tar seg opp igjen i løpet av uka, sier vakthavende statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdal ved Meteorologisk Institutt til Moss Avis.

Regnværet fører også med seg ganske så mild luft.

- Det blir forsåvidt mildere enn det har vært de siste dagene, og temperaturene vil heller ikke svinge så mye, men være jevn gjennom døgnet. Det kan bli opp i mellom fem og åtte grader på det varmeste.

Med slike værprognoser blir det lenge til skydekket sprekker opp.

- Det blir ikke sol på en stund, nei.

Artikkeltags