Grått og vått: – Sola kan vi se langt etter denne uken

Foto:

Meteorologen har dårlig nytt for dem som savner høstsolen.

DEL

Været denne uken har så langt vært av den grå og våte typen mesteparten av tiden. Og det blir ikke store forandringene med det første.

– Sola kan vi se langt etter denne uken sånn det ser ut nå, forteller meteorologi konsulent ved Meteorologisk institutt, Jan-Inge Hansen til Moss Avis.

Det vil nemlig fortsatt være grått og perioder med regn de neste dagene.

– Det er et stort lavtrykk i Norske havet som sender mye nedbør til store deler av Sør-Norge, sier Hansen videre.

Mossedistriktet vil dermed ikke slippe unna det typiske høstværet. Selv om resten av uken vil bli preget av mye regn, er det ikke noen ekstremmengder i vente.

–Det er ikke ventet noen ekstreme mengder med nedbør nå. Det ser ut til at det blir litt mindre nedbør utover i uken, men det er fortsatt en grå og våt værtype. Det ser heller ikke ut til å bli spesielt bedre i helgen, utdyper meteorologi konsulenten.

Temperaturen vil ligge jevnt mellom 5–7 grader og det vil ikke være store forskjeller på temperaturen på dagtid i forhold til natten, så snø ligger det ikke an til å bli med det første.

Vi fikk en veldig våt september i distriktet. Hvordan ser det ut for oktober så langt?

– Når jeg ser på statistikken for Østfold, så er det litt rundt 70–75% av månedsnedbøren for oktober som har kommet hittil. Og det er ikke noe som tyder på at vi ikke skal oppnå 100 % før måneden er omme, svarer Hansen.

Les også: Regnet høljet ned – så mye nedbør kom det i september


Artikkeltags