Kulda varer bare til i kveld

Kulda har lagt seg over distriktet vårt, men det vil ikke vare lenge.

Kulda har lagt seg over distriktet vårt, men det vil ikke vare lenge. Foto:

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

For selv om hele fylket våknet opp til bitende kulde torsdag morgen, kommer ikke minusgradene til å prege Østfold særlig lenge. Allerede torsdag kveld begynner temperaturene å nærme seg null grader igjen.

– Det er på grunn av kaldtvannsstrømninger fra andre land i Europa som kommer. Fredag vil de ha passert og da blir det litt varmere igjen, sier vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt.

For selv om hele fylket våknet opp til bitende kulde torsdag morgen, kommer ikke minusgradene til å prege Østfold særlig lenge. Allerede torsdag kveld begynner temperaturene å nærme seg null grader igjen.

– Akkurat nå ligger temperaturene på mellom 10 og 15 minusgrader, avhengig av hvor i Østfold du befinner deg. Det kan også bli noe kaldere utover formiddagen, men så begynner det så smått å stige utover ettermiddagen og kvelden igjen, sier Nina Larsgård hos Meteorologisk institutt torsdag til Sarpsborg Arbeiderblad morgen.

Rakkestad kaldest

Kaldest i Østfold var det i Rakkestad torsdag morgen. Der våknet innbyggerne opp til friske 15,6 minusgrader. Ved målestasjonen i Sarpsborg ble det registrert 12,6 minusgrader, mens Strømtangen fyr hadde 9,3 minusgrader.

– Det blir ikke kaldt særlig lenge. Allerede i morgen, fredag, er temperaturene oppe på plussiden igjen, sier Larsgård.

Men torsdag blir en fin vinterdag, skal vi tro Larsgård.

– Det blir mye klarvær og ganske vindstille, sier hun.

Normal Østfold-vinter igjen

– Hva med de neste dagene, kommer kulden tilbake?

– Det blir i hvert fall ikke bitende kaldt, slik noen vil si det var torsdag morgen. Temperaturene vil variere mellom et par plussgrader og et par minusgrader, sier hun.

Fredag kan det også komme litt nedbør i form av snø i Østfold.

– Det kan i hvert fall begynne som snø, men så går det nok over i sludd og regn etter hvert. Så den virkelige vinteren holder ikke så veldig lenge i Østfold i denne omgang, sier Larsgård.

Artikkeltags