Risikerer en vindfull julegateåpning

Snart er det klart for nissetog og julegateåpning i Moss sentrum, og det kan bli riktig så vindfullt i år. Bildet er fra julegateåpningen i 2015.

Snart er det klart for nissetog og julegateåpning i Moss sentrum, og det kan bli riktig så vindfullt i år. Bildet er fra julegateåpningen i 2015.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det skjer mye i Moss denne helgen, men meteorologen kommer ikke bare med gode nyheter for helgeværet.

Fredagen blir ganske så grå og vindfull, og vinden fra sør kan komme opp i stiv kuling. Vinden minker deretter utover kvelden, men sammen med vinden kommer det også nedbør.

- Det blir stigende temperaturer fra nå av, og nedbøren kommer som et regn og regnbyger tidlig på dagen, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule hos Meteorologisk Institutt til Moss Avis torsdag kveld.

Ganske bra lørdagsvær

Natt til lørdag blir det mer vind og regn. Det er de særlige vindene som dominerer, og om natten kan det blåse opp i liten kuling, men den minker allerede til frisk bris lørdag morgen.

- Det blir også spredt regn, men når nedbøren og vinden gir seg utover lørdagen, får vi stort sett oppholdvær, sier Thaule.

LES OGSÅ: Nå starter førjulstiden i Moss sentrum 

Regnfull julegateåpning

Været tar ingen hensyn til søndagens julegateåpning i Moss sentrum, og dagen blir preget av en sørlig vindretning, som ser ut til å øke utover søndagen.

- Den kan muligens komme opp i frisk bris, og det blir regn og regnbyer. Først utpå kvelden blir det lettere vær. Så det ser ut som lørdagen blir den fineste værmessig, med oppholdsvær fra formiddagen.

Det blir mildt hele helgen, men til uka snur det igjen.

- Vi ser en endring i løpet av neste uke, og allerede i løpet av mandag blir det kaldere.

Tirsdag og onsdag blir det minusgrader i hele Østfold, med kald vind fra nord.

- Men det kan bli pent vær til tross for at det blir kaldt, understreker meteorologen.

Artikkeltags