Venter mye nedbør og vind over mossedistriktet

VIND OG REGN: Det blir mye vær de nærmeste dagene.

VIND OG REGN: Det blir mye vær de nærmeste dagene. Foto:

Begynnelsen på uka blir grå og forblåst.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Etter en kald første helg i 2017 er det en kaldfront som er på vei over distriktet vårt.

– Men den sliter litt med å passere på grunn av et stort høytrykk som ligger over Russland. Derfor blir det nedbør over distriktet frem til onsdag, sier Vibeke Thyness, meteorolog ved Meteorologisk Institutt til Moss Avis.

Allerede mandag kveld vil det begynne å regne og blåse. Thyness forteller at vi kan forvente opp mot stiv kuling mandag kveld og gjennom natten.

Det er derfor sendt ut kulingvarsel for distriktet vårt.

– Vinden minker litt tirsdag formiddag, men frem til onsdag vil det blåse liten kuling, sier meteorologen.

– Betydelig nedbør

Thyness forteller videre at nedbøren de neste døgnene vil komme som regn, da gradene vil ligge på mellom 3 og 4 plussgrader.

– Det vil komme betydelig med nedbør. Prognosene sier 10-12 millimeter mandag og tirsdag, og rundt fem millimeter onsdag, sier hun.

Det vil regne jevnt begge dagene, men selv om det er meldt plussgrader advarer Thyness mot glatte veier.

– Det er tele i bakken stort sett overalt nå, så det er klart det kan bli glatt flere steder. Man bør i alle fall være litt obs på det, sier meteorologen.

Kaldt igjen

Fra og med torsdag er det høytrykket, som nå ligger over Russland, som tar over værsituasjonen. Da blir det kaldt, rolige vindforhold og glimt av sol.

– Vi kan nok nærme oss -10 grader igjen, i alle fall når man kommer noen kilometer fra kysten, men rundt syv minusgrader må man nok uansett stålsette seg for, sier Thyness.

– Kanskje, kanskje, kanskje landet det litt hvit nedbør over distriktet i helga, men det er så langt frem at vi ikke er sikre på det ennå, sier hun.

Artikkeltags