Blir det hvit jul i år? Sjekk sannsynligheten

SNØKANON: Barna i Bråtenstua barnehage tok vinteren 2017 saken i egne hender og lagde snø med egen snøkanon. I år er det rundt 40 prosent sjanse for snø i Moss på julaften. På bildet: Josefine Kristensen, Emilia H. Blomberg og Filip Myhre Kristiansen

SNØKANON: Barna i Bråtenstua barnehage tok vinteren 2017 saken i egne hender og lagde snø med egen snøkanon. I år er det rundt 40 prosent sjanse for snø i Moss på julaften. På bildet: Josefine Kristensen, Emilia H. Blomberg og Filip Myhre Kristiansen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du en av dem som drømmer om en hvit jul? Da er det bare å krysse fingrene. I Moss er det rundt 40 prosent sjanse for hvit jul, i Oslo er tallet 70.

DEL

Lars Robert HoleDet er nå mindre snø enn vanlig i store deler av landet. Kartene fra SeNorge.no viser at store deler av landet har mellom 10 og 50 prosent av det som er normal snømengde på denne tiden.

Forklaringen er den varme høsten vi har hatt i hele landet, opplyser Seniorforsker i meteorologi, Lars Robert Hole, til yr.no.

Han har fått i oppgave å svare på det store spørsmålet: Blir det hvit jul i år?

Først de siste ukene har vi fått vinterlige temperaturer i Sør-Norge og noe snøfall. På store deler av Østlandet og langs kysten av Vestlandet og i Nord-Norge er det fortsatt barmark på steder der det normalt er snø på denne tiden.

Hole har regnet ut sannsynligheten for at det blir hvit jul i ulike byer i Norge.

Kartet viser at det er 70 prosent sjanse for at det blir hvit jul i Oslo. Det samme gjelder Bodø. Tromsø er byen hvor det er mest sannsynlig det blir hvit jul, med 90 prosent.

Kristiansund (50 prosent), Bergen (30 prosent), Stavanger (25 prosent) og Kristiansand (40 prosent).

Hole sier til Moss Avis at det er cirka 40 prosent sjanse for snø langs kysten av Østfold.

Langtidsvarselet til Yr viser været fram til 18. desember. I Moss vil det være skyet og rundt minus to grader så langt varselet viser. Søndag 16. desember er det meldt null grader og 2,5 millimeter nedbør i form av snø.

Ifølge Yr antyder nylig publiserte sesongvarsler fra det Europeiske Værsenteret i Reading, England og MeteoFrance en noe kaldere vinter enn normalt i Nord-Europa.

Artikkeltags