Gå til sidens hovedinnhold

Været skapte problemer på veiene

Artikkelen er over 2 år gammel

Snøfallet torsdag kveld skapte problemer i Østfold, Follo og store deler av Sør- og Østlandet. Blant annet stod et vogntog på tvers og sperret Rv.120 ved Ringvoll.

Torsdag kveld snødde det i mossedistriktet, hvilket resulterte i problemer på veiene. Flere steder ble det meldt om vanskelige kjøreforhold, utforkjøringer og trafikkulykker. Også i Østfold og Follo skaper været problemer på veiene.

Vegtrafikksentralen skrev torsdag kveld at det var ventet vanskelige kjøreforhold torsdag kveld og fredag på grunn av snø og temperaturer rundt null grader i Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland, og ber bilister kjøre etter forholdene og vise hensyn.

Les også

Følg trafikken her

Flere utforkjøringer

På Trøsken Bru i Sarpsborg kjørte en bil av veien ved åtte-tiden torsdag. Bilen var ikke kjørbar. Ifølge Politiet i Øst blir fører sjekket av helsepersonell. Det opplyses om lav hastighet og svært glatte kjøreforhold.

I Halden har en bil kjørt av veien og truffet et tre på rv101 ved kvart over ni-tiden. Den ene av de tre personene i bilen klager over smerte i nakken.

På Osloveien ved Ottarsrudkrysset i Frogn har en semitrailer tverret ved halv ti-tiden. Politiet har fått melding om at sjåføren ønsker å løse situasjonen selv med kjettinger.

Rett før klokken 22 melder Vegtrafikksentralen om redusert fremkommelighet på E6 mellom Skullerud og Mortensrud i Oslo i retning Moss, på grunn av flere vogntog med problemer på snøføret.

Klokken 22.13 melder Politiet i Øst at et vogntog har kjørt av veien på rv 120 ved Bærøy på Ringvoll. Tungberger er på vei. Ifølge politiet sperrer vogntoget hele veien, slik at Rv. 120 er stengt i begge retninger. Klokken 22.19 blir det anslått at det er ca 20 minutter til bergingsbilen er fremme.

Nullføre

Tidligere denne uken gikk Meteorologisk institutt ut med farevarsel på gult nivå om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader torsdag kveld, fredag og lørdag.

– Det som skjer er at vi får noe nedbør i form av snø som deretter går over til å bli regn når temperaturene stiger igjen. I mellomtiden får vi sludd og slaps. Det er disse såkalte null-forholdene som kan være spesielt vanskelige, sa statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl tirsdag.

De vanskelige forholdene kan føre til økte køer og meteorologen anbefaler derfor alle som har mulighet til det til å dra tidligere enn normalt fredag.

– Det kan være vanskelig å forutsi nøyaktig når de vanskelige tilstandene vil inntre, men dersom man skal noe veldig viktig fredag morgen bør man beregne ekstra god tid, sa meteorologen.

Kommentarer til denne saken