Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot underkjølt regn

Artikkelen er over 3 år gammel

Snøen som lavet ned gjennom søndagen går over til regn som fryser på bakken. Det kan gi såpeglatte veier i morgenrushet på mandag, og meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for hele Sør-Norge.

– Det er litt varmere luft som kommer inn. Da kan det hende nedbøren går over til regn som fryser på bakken, sier vakthavende meteorolog Marit Berger i Meteorologisk institutt.

Glatt tidlig på mandag

Faren skal begynne å tilta i 01-tiden natt til mandag og vare helt til 15-tiden mandag ettermiddag. Varselet gjelder for hele Sør-Norge, også Østfold.

– Kanskje særlig den første delen av mandag. Så blir det gradvis bedre utover ettermiddagen, sier Berger om når det er størst fare for glatte veier.

Først snø – så underkjølt regn

Meteorologen anslår at det kan komme rundt 10 millimeter snø i løpet av søndag før den tunge snøen melder overgang til regn. Hun varsler ikke at det er ekstraordinær fare ved at det kommer en solid mengde snø før det blir underkjølt regn.

– Nedbør som fryser på bakken er glatt uansett. Det blir nok greit å kjøre etter forholdene og ta seg god tid, lyder rådet fra meteorologen.

Senest på fredag snakket Moss Avis med Meteorologisk institutt om helgeværet. Da var ikke faren om underkjølt regn et tema, selv om det ble meldt om mulighet for regn enkelte steder i løpet av mandagen.

– Vi er litt forsiktige med å gå ut med slikt lang tid i forveien, forklarte Berger.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.