– Ser ut til å bli ganske fint vær

Småbåthavna i Moss i 18-tiden lørdag ettermiddag.

Småbåthavna i Moss i 18-tiden lørdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Etter at uværet "Knud" herjet i distriktet fredag kveld, med høy vannstand natt til lørdag, var det varslet en ny runde med høy vannstand lørdag ettermiddag.

– Det er estimert at det kan bli en vannstand på 70-90 centimeter over høyden i tidevannsatabellene, sa meteorolog Per Egil Haga ved meteorologisk institutt til Fredrikstad blad tidligere lørdag.

Vannstanden lørdag ettermiddag lå på det meste lå på 153 cm på Viker utenfor Fredrikstad og 174 cm på Oscarsborg; de to nærmeste målestasjonene til mossedistriktet. Beregnet tidevann var på det meste henholdsvis 76 og 93 på de samme stedene.

– Men nå er vannstanden på vei ned, sier statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Marit Berger.

Hun mener været de nærmeste dagene ser ganske greit ut.

– Det har blåst en del lørdag og, men vinden vil fortsette å roe seg utover, og dreie til mer nordvestlig retning enn det vi har hatt de siste dagene, sier hun.

Lite nedbør

Vinden gir seg imidlertid ikke helt, og de nærmeste dagene er det ventet frisk bris fra nordvest, og liten kuling i Ytre Oslofjord.

– Søndag og mandag ser det ut som det blir ganske fint vær. Det er ikke ventet noe nedbør og ikke så mye skyer.

Tirsdag kveld og natt til onsdag kan det imidlertid komme noe nedbør.

Temperaturene kan nå opp i 12-15 grader de nærmeste dagene, men nettene kan bli forholdsvis kjølige.

– Om ikke det blir minusgrader natt til mandag og natt til tirsdag, kan det nærme seg litt. Det kommer an på hvor mye skyer det blir, men det kan bli ganske klart, sier Berger som legger til at det blir kjøligst litt lenger inn i landet, mens havet vil hjelpe til å holde nattetemperaturene høyere ute ved fjorden.

LES OGSÅ: Rundt 80 oppdrag for brannvesenet under stormen, men: - Ikke så ille som først antatt

Artikkeltags