Lynnedslag trolig årsak til boligbrann i Fredrikstad

MYE PENT VÆR: Torsdag ble avsluttet med både regn og tordenvær i mossedistriktet, men nå går det mot bedre tider igjen, skal vi tro statsmeteorologen.

MYE PENT VÆR: Torsdag ble avsluttet med både regn og tordenvær i mossedistriktet, men nå går det mot bedre tider igjen, skal vi tro statsmeteorologen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har hatt noen deilige maidager i mossedistriktet med både sol og fine temperaturer. Det skal fortsette også inn i helgen.

DEL

Yr.no melder at det kan komme regn og ustabilt vær fram til fredag morgen i mossedistriktet, men så ser det lysere ut. Det ustabile været var det for øvrig mange som fikk erfare på Kristi himmelfartsdag, da det både ble lyn, torden og nedbør på ettermiddagen og kvelden. I Fredrikstad ble en bygård evakuert etter en brann som trolig startet av lynnedslag torsdag kveld.

Statsmeteorolog Nina Pedersen ved Meteorologisk institutt sier til Moss Avis det ikke er meldt om torden fremover, men at det fredag vil bli en endring i temperaturene.

– Da blir det nok 10–12 grader på dagtid. Lørdag stiger derimot temperaturene igjen og da kan vi komme opp i 17 grader. Det blir nok også sol og lettskyet vær den dagen med relativt lite vind, sier Pedersen. Hun har ekstra gode nyheter når det gjelder temperaturene på søndag.

– Søndag kan det være litt skyer og muligheter for litt regn på morgenen, men temperaturene vil komme opp i 20 grader utover dagen, sier Pedersen.

Om 17. mai-været, sier Pedersen det er vanskelig å si noe sikkert ennå, men at hele neste uke ser stabilt fint ut. Særlig mandag kan bli en strålende dag med over 20 grader i mossedistriktet.

– Det er sprikende prognoser fra 15, mai og utover. Men er det ikke alltid fare for byger på 17. mai, da? sier statsmeteorologen som ber 17. mai-feirende om å kanskje ha en paraply på innerlomma.

For øvrig varsles det om muligheter for flom i Sør-Norge som følge av regn torsdag og fredag.

– Regnet vil bidra til ytterlige vannføringsøkning. NVE har varslet flom på oransje nivå (alvorlig) for deler av Østlandet, melder Meteorologene på Twitter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken