Målte 27, 7 grader på Huggenes tirsdag - se lesernes værbilder

VARMT! Mossingene har storkost seg i det varme været de siste dagene og mange har delt bilder fra både kajakkturer i solnedgang til ispising og Vansjø-idyll.

VARMT! Mossingene har storkost seg i det varme været de siste dagene og mange har delt bilder fra både kajakkturer i solnedgang til ispising og Vansjø-idyll. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

De siste dagene har velsignet hele Østlandet med sol og fantastiske mai-temperaturer. Tirsdag ble det ekstra hett, og da viste gradestokken over 27 grader på Huggenes i Rygge. Om det er rekord for denne tiden av året, tør ikke statsmeteorolog Kristen Gislefoss å spekulere i ovenfor Moss Avis.

– Det må du høre med klimaavdelingen om utover i uka. Jeg har ikke mulighet til å se på alle disse tallene nå, sa Gislefoss til Moss Avis tirsdag kveld.

Lesernes egne bilder

Rekorder eller ikke, det er i alle fall ingen tvil om at det har vært noen deilige dager i mossedistriktet. Det speiler også alle de flotte instagram-bildene leserne deler med oss ved å merke bildene sine med #mossavis.

SOLNEDGANG: Kajakkpadler i solnedgang i Saltnes.

SOLNEDGANG: Kajakkpadler i solnedgang i Saltnes. Foto:

Vi har nemlig fått bilder fra isspisende barn, flotte solnedganger og mange har tydeligvis kommet seg på vannet i kajakk i dag. Vi er veldig glade for alle bilder, så fortsett med det! Her kan du se flere leserbilder.

Huggenes varmest

For øvrig var det Askim som var varmest i Østfold i dag med 29,9 grader. Det kvalifiserte også til en plass blant de 20 varmeste stedene i landet.

Sarpsborg hadde 27, 6, Rygge flystasjon 26, 4, Råde 26, 6 og Huggenes i Rygge målte altså 27,7 tirsdag.

Går vi litt lenger «utaskjærs» målte Strømtangen fyr 20,9.

Varmt og tørt vær over lengre tid har også ført til at Meteorologisk institutt har gått ut med varsel om skogbrannfare på hele Østlandet.

– Det er stor lyng- og skogbrannfare nå, så folk må vise ekstra hensyn, sier Gislefoss til Moss Avis.

Hva han sier om 17. mai-utsiktene for mossedistriktet kan du for øvrig lese mer om her.

Og når det gjelder værutsiktene fremover, er det kanskje ikke like høye temperaturer, men etter nasjonaldagen skal det stort sett bli både sol og forholdsvis høye temperaturer godt inn i neste uke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken