Våren kommer - snart

VÅRSTEMNING: Årets første påskedag var av den fine sorten i Moss. Fra og med tirsdag kan det bli en stund til like fine dager, men temperaturene er i det minste på vei oppover.

VÅRSTEMNING: Årets første påskedag var av den fine sorten i Moss. Fra og med tirsdag kan det bli en stund til like fine dager, men temperaturene er i det minste på vei oppover. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sola har hatt en eksepsjonelt god timing denne påsken, men på tirsdag forsvinner den for en liten stund.

DEL

Påsken i vårt distrikt har vært strålende. Det har riktig nok vært nokså kaldt, men sola har skint fra nesten skyfri himmel hver eneste dag.

– Og avslutningen på påsken kommer til å være like fin. Mandag blir en flott dag med mye sol, sier statsmeteorolog, Terje Alsvik Walløe.

Må vente litt til på varmen

Men fra og med tirsdag er det slutt på moroa for denne gang. Da blir det en del skyer, og sola dukker ikke opp igjen før mot slutten av uka. Kanskje. Og de som venter på varmere tider, må nok vente enda litt til, forteller han.

– Det er kaldere enn normalt for denne årstiden nå, og det vil det være en stund til. Spesielt nettene i begynnelsen av uka, blir kalde med temepraturer under null. De neste dagene kan det bli rundt fem plussgrader, men det er altså ikke noe voldsom varme å snakke om nå med det første.

Men for ikke å være budbringer av bare dårlige nyheter, legger Alsvik Walløe til at vi kanskje får det litt varmere om en ukes tid. Da kan det hende vi blir så heldige at det blir opp mot ti grader.

– Så våren er på vei altså. Den lar bare vente litt til på seg.

Og når temperaturene etter hvert blir litt høyere, forsikrer han oss om at snøen kommer til å smelte ganske fort.

Ikke slutt på snøen helt enda

Før gradene stiger nevneverdig, må vi tåle noen dager til med kulde. Natt til onsdag vil det komme en del nedbør, og siden temperaturene er lavere enn null, betyr det at den vil komme som snø eller sludd.

– Så natt til onsdag og i morgentimene på onsdag, kan det faktisk hende at det snør litt igjen. Men dette vil i så fall gi seg i løpet av dagen, når temperaturene blir høyere.

Så for å oppsummere, våren kommer - snart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.