Muligheter for storm i kastene i Østfold

VINDKAST MED KRAFT I: Vinden har blåst et tre over Kurfjordveien mot Møvik.

VINDKAST MED KRAFT I: Vinden har blåst et tre over Kurfjordveien mot Møvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Det blir dårlig og bra vær omtrent annenhver dag i romjulen, sier statsmeteorolog Siri Wiberg.

DEL

Allerede første juledag kom det et nedbørsområde innover mossedistriktet, og det bare økte utover andre juledag. Ifølge yr.no vil det blåse sørvestlig liten storm på kysten sent på ettermiddagen andre juledag. Årsaken er et lite, men hissig lavtrykk.

– 2. juledag vil det trolig komme ganske mye nedbør – opp mot 30 millimeter – og det er mye for oss på Østlandet. I tillegg så er det ventet vind helt opp til liten storm i kastene litt utpå ettermiddagen, hvis lavtrykket fra sørvest kommer innover Østfold. Det vil uansett blåse stiv kuling på utsatte steder langs kysten, sier Wiberg og legger til at temperaturene vil bli alt annet enn vinterlige – trolig helt oppe i 9 varmegrader.

Yr.no minner om at disse sterke vindkastene kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse avgårde. Vær forsiktig når du ferdes utendørs. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap.

Flere lokale småveier er dekket av is som følge av værforandringene i området de siste dagene, og skaper farlige kjøreforhold.

Bastø Fosen melder tirsdag at de har alle sine ferjer i rute, men skulle du være i tvil, kan du sjekke rutetider og eventuelle driftsmeldingene her.

Når det gjelder onsdag, 3. juledag, så vil trolig solen titte frem igjen, og temperaturen vil ligge rundt fem grader.

Torsdag er det store sjanser for snø over distriktet og temperaturer rundt null.

– Men på fredag kan det bli noen minusgrader og sol igjen. Det er såpass vekslende vær de neste dagene at jeg foreløpig ikke tør å mene noe sikkert om nyttårshelgen, sier statsmeteorologen.

Ifølge langtidsvarselet på yr.no vil inngangen til førstkommende helg by på mer nedbør, mens det trolig blir opphold og skyet på nyttårsaften. Men som Wiberg poengterer; det er foreløpig ganske usikkert.

Artikkeltags