Varmt innlegg for Brede

Ville ha Bøe opp på fast plass: Erling Ree–Pedersen talte varmt for at Brede Bøe skulle få andreplassen på Moss Høyres liste. Men det ble Sverre Høstmark som fikk flest stemmer (15) og sikret seg plassen etter Ingjerd Schou. alle foto: Terje Holm

Ville ha Bøe opp på fast plass: Erling Ree–Pedersen talte varmt for at Brede Bøe skulle få andreplassen på Moss Høyres liste. Men det ble Sverre Høstmark som fikk flest stemmer (15) og sikret seg plassen etter Ingjerd Schou. alle foto: Terje Holm

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Et varmt og inderlig innlegg for å få Brede Bøe opp på andreplass på nominasjonslista hjalp bare delvis. Bøe endte på sjuendeplass.

DEL

Litt over tjue stemmeberettigede medlemmer deltok i går kveld på nominasjonsmøtet i Moss Høyre for å stemme over sin rangerte liste over stortingskandidater for Østfold Høyre.

Listen endte opp med Ingjerd Schou (Spydeberg) på 1. plass, Sverre Høstmark (Moss) på 2. plass, Simen Nord (Moss) på 3. og Gretha Kant (Moss) på fjerde plass. Mens den kandidaten som det har blåst mest rundt i det siste, Brede Bøe, endte på en 7. plass. På styrets forslag til liste var Bøe satt på 15. plass.

Unik begavelse

Dette reagerte tidligere skattedirektør Erling Ree–Pedersen på og holdt et flammende innlegg.

– Brede Bøe er etter min oppfatning en unik begavelse. Han er begavet med evnen til prinsipiell tenkning og han er i dag 2. vararepresentant på Stortinget. Jeg reagerer på at han er satt på 15. plass, sa tidligere skattedirektør Erling Ree–Pedersen i sitt innlegg på vegne av flere medlemmer. Han foreslo Bøe på andreplass, men Bøe fikk fem stemmer og Sverre Høstmark fikk 15 og fikk dermed et opprykk til 2. plass.

Godt kjent

De fleste var tydeligvis godt kjent med medieoppslagene den siste uken rundt skuespiller og lokalpolitiker Brede Bøe. Mossingen Bøe har fått massiv støtte etter at han tidligere denne uken fortalte at han var Hivpositiv, bipolar og at han har et alkoholproblem.

Ikke påvirket av media

Bøe reagerte på at Østfold Ap vraket Thor Erik Forsberg som stortingskandidat da det ble kjent at han hadde misbrukt cannabis. Bøe sa at han ønsket å være åpen om disse tingene og trakk særlig fram at han også nå ønsket å stille som kandidat for Østfold Høyre til stortingsvalget neste år.

– Oppslaget i avisen har vi overhodet ikke diskutert i styret, fremholdt Gunn Salbuvik etter at avstemningen var avsluttet. Ordfører Tage Pettersen endte på femte plass.

Han sa før avstemningen at det ikke var aktuelt for ham å stille for fast plass på Stortinget, men at det ville bety veldig mye å være på varaplass. Siden trakk han sitt kandidatur til fjerdeplassen til fordel for Gretha Kant. Olav Breivik (Hobøl) kom på 6. plass, mens Sverre Salbuvik endte opp på 8. plass.

– Jeg tror helt sikkert at vi får inn tre plasser på tinget, sa Gunn Salbuvik. Men mange håper og tror at det blir fire faste representanter fra Østfold Høyre. Østfold Høyres nominasjonsmøte er 24. november 2012.

Les også:

Her er leserbrevet signert Brede Bøe

Brede Bøe: - Jeg føler stor lettelse

Brede Bøe får massiv støtte i sosiale medier
 

Artikkeltags