Kraftig vind i mossedistriktet – uvær og vanskelige kjøreforhold på fjellet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

På den siste røde dagen i forbindelse med jula melder Statens vegvesen om vanskelige kjøreforhold over fjellet mange steder i Sør-Norge, med enkelte stengte fjelloverganger og strekninger med kolonnekjøring.

På Statens vegvesen sitt trafikkart får man fortløpende oversikt over situasjonen på de ulike strekningene, og webkameraene viser oppdaterte bilder fra de forskjellige veiene.

– Det er uvær i fjellet. Sørg for å holde deg godt informert om situasjonen der du skal kjøre, skriver Statens vegvesen på Twitter tirsdag formiddag.

Kraftige vindkast

Statsmeteorlog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt sier til Moss Avis at det blir en vindfull dag i hele Sør-Norge.

– Det er kraftig vind i fjellet, storm og snøføyke, så det er nok utfordrende hvis man skal over fjellet. Også i lavlandet blir det kraftige vindkast også helt ned mot Moss. Men det blir kanskje mest i kveld; vinden tar seg opp utover ettermiddagen og kvelden, sier hun.

Det er snøbyger i fjellområdene, og noen trekker seg også sørover. Men det gjelder først og fremst for Hedemark, Oppland og Agder.

Samtidig fører snøsmeltingen til at det kan være klink is på blant annet småveiene.

Pluss og minus

I mossedistriktet vil vinden avta i løpet av natten.

– I morgen har vi fortsatt nordavind, men den blir gradvis minkende. Det kan blåse opp i frisk bris, men avtar til bris og det blir ganske fint vær.

Temperaturene vil trolig ligge rett i underkant av minus.

– Temperaturene vil gå litt opp og ned i løpet av uken, og det kan hende at det blir perioder med plussgrader litt avhengig av vindretning og skydekke og hvor mye vind det er.

Ifølge Wiberg er det ikke ventet mye nedbør i distriktet denne uka.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.