Vestby har 19 barnehager: Men 23 barn på venteliste

Kritisk: Høyres Pål Engeseth etterlyste flere barnehageplasser i Vestby.

Kritisk: Høyres Pål Engeseth etterlyste flere barnehageplasser i Vestby. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyre kritiserte at foreldre må vente på barnehageplass i Vestby fordi det ikke finnes ledige plasser. Ordføreren svarte at alle som har forholdt seg til fristen for opptak har fått plass, men at man skal bygge en ny barnehage.

DEL

Det var Høyres Pål Engeseth som fremmet spørsmålet om antallet barnehageplasser i en henvendelse til ordføreren. I sin interpellasjon viste han til at det ikke var noen ledige plasser i kommunen nå og at dette skaper vanskeligheter for foreldrene.

Opposisjonen tapte

- Dette gjelder både de åtte kommunale barnehagene og de elleve private barnehagene i kommunen, forklarte Pål Engeseth. Han viste til at opposisjonen tapte kampen om å få en ny barnehage i nord inn i budsjettet.

Dermed entret ordfører Tom Anders Ludvigsen talerstolen. Han viste til at kommunen per dags dato har 23 barn på venteliste.

Kan koste millioner

- Men i disse tilfellene er det søkt etter fristen. Derfor er ikke dette en ny situasjon for Vestby kommune. Administrasjonen får si i fra hvis dette ikke er tilfellet, oppfordret Ludvigsen.

- Han poengterte at det kan blir dyrt for Vestby kommune å ha den kapasiteten som Høyre etterlyste.

- Det kan komme til å koste opp mot syv millioner kroner.

- For øvrig er det ingen tvil om at vi etter hvert skal bygge en ny barnehage i Vestby kommune. Spørsmålet er hvor og når, påpekte Ludvigsen. Han understreket at det er befolkningsprognoser som ligger til grunn for barnehageutbyggingen i kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken