– Til sommeren sluttet det fire musikanter i hovedkorpset. Nå er det bare syv, åtte igjen, sier Larsen til Vestby Avis.
Vestby skolemusikkorps hadde sine glansdager for omkring 30 år siden. Da var det over 100 musikanter i korpset, og det var ventelister for å være med.
Men i de siste årene har medlemstallene sunket. I 2014 måtte fem mammaer lære å marsjere for å bistå korpset, og samme år fryktet de at 17. mai måtte feires uten korps.
Marsjerer i 2019
– Hva med 17. mai til neste år – kan du garantere at dere vil delta i toget? spør vi Larsen.
– Vi skal vel klare å tromme sammen noen til neste år også, i hvert fall i Vestby. Så får vi se hva vi har av medlemmer til å spille i Garder og i Hvitsten, svarer hun.
– Hva hvis nedgangen fortsetter? Kan det bli aktuelt å legge ned hovedkorpset og satse på yngre medlemmer?
– Det kan være et alternativ. Til sommeren vil flere medlemmer slutte på grunn av alder. Kanskje bør vi satse på yngre medlemmer i en periode.
– Men vi ønsker fortsatt et korps, og er superpositive. Det er jo et hyggelig miljø her, og alle får delta – korpset har ingen reservebenk, tilføyer hun til Vestby Avis.
Samarbeider med Såner
I det siste har skolemusikkorpset i Vestby hatt flere prosjekter med Såner Skolekorps. De har marsjert ned Karl Johan sammen og har spilt i Fredrikstad.
– Vi har et tett samarbeid med Såner og utfyller hverandre godt som korps, opplyser sekretæren.
– Har dere vurdert å slå dere sammen?
– Vi hadde en diskusjon i våres, da noen eldre medlemmer sluttet. For vår del håper vi at vi kan fortsette å samarbeide, uten å måtte slå oss sammen. Det hadde vært ålreit, svarer hun.
SE BILDER AV KORPSENE UNDER ÅRETS 1. MAI-FEIRING:
Slik så det ut i Son under 1. mai-feiringen
Mange tilbud
Sekretæren vet ikke hva medlemsflukten fra korpset kommer av, men tror det kan ha noe å gjøre med at barna i Vestby har et bredt aktivitetstilbud.
– Det har gått nedover, og jeg skulle gjerne ha visst hvorfor. Det er mye aktiviteter å velge mellom i kommunen. På en annen side går medlemstallene litt i bølgedaler, og i Oslo er antallet musikanter på vei oppover igjen. Vi håper det samme vil skje i Vestby, sier hun.
– Har dere gjort noen tiltak for å øke medlemstallet?
– Ja, i fjor vår hadde vi for eksempel et prosjekt med Bjørlien skole. Der fikk alle 3.-klassingene utdelt en kornett, og fikk lære å spille et nytt instrument.
– Men for vår del førte det ikke til noen nye medlemmer, tillegger Larsen.
SE BILDER FRA 17. MAI-FEIRINGEN I VESTBY HER:
Her er bilder fra 17. mai i Vestby
Spiller opp
På tross av det lave antallet musikanter i hovedkorpset, har musikerne fra Vestby flere aktiviteter på programmet. I tillegg til 17. mai trekker hun frem den kommende tenningen av julegranen som en av årets største begivenheter for korpset i Vestby.
– Og loppemarkedet vårt har vi klart å gjennomføre hvert eneste år, selv om vi har få medlemmer, avslutter Larsen.