Gå til sidens hovedinnhold

Inngår lærlingkontrakter med videregående skole

Artikkelen er over 4 år gammel

Vestby er blant de videregående skolene i Akershus som deltar i ny lærlingordning.

For abonnenter

Akershus fylkeskommune og fem opplæringskontorer inngikk mandag en avtale om læreplassgaranti for elever innen bygg og anlegg. Fylkeskommunen, som skoleeier, deltar med Eidsvoll, Skedsmo, Nesbru og Vestby videregående skoler.

Les også: Frafallet i videregående

Opplæringskontorene som skrev under avtalen mandag er Murmesternes forening Oslo, Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og Akershus, Lærling Øst, BYGGOPP og Malermesternes opplæringskontor.

Må ha motivasjon

Avtalen har som formål å forplikte partene til å samarbeide for å få flere læreplasser innen bygg- og anleggsbransjen. Avtalen er en videreføring av et pilotprosjekt som har pågått i tre år, hvor bygg- og anleggselever som oppfyller ulike kriterier knyttet til fravær, karakterer og generell motivasjon for faget kan vite sikkert at de får en læreplass ved endt opplæringsløp i skolen.

– Samarbeidsprosjektet vil gi elever som søker yrkesfag et mer forutsigbart utdanningsløp og gi bedre oppfølging i overgangen mellom skole og læretid, sier John Arve Eide, fylkesdirektør for videregående opplæring.

Avtalen er et ledd i arbeidet med samfunnskontrakten og yrkesfagløftet i Akershus fylkeskommune.

LES OGSÅ: Charlotte er blant de nominerte til «Årets lærling» 

Kommentarer til denne saken