Svetlana Borisova var ute på tur med alle sine tre hunder ved 14.30-tiden lørdag , da jaktinstiktet tok overhånd for Glasha på turstien i skogområdet bak Sjøhagen og Store Brevik i Vestby.

- Det er ikke båndtvang nå, så alle hundene gikk løse da vi kom over en elg på stien foran oss. Glasha satte etter elgen og forsvant inn i skogen, forteller Borisova.

Glasha er nesten fire år, har kort, lys brun pels i to fargenyanser. Hunden er chippet og hadde på seg halsbånd da hun forsvant.

Får hjelp av Nitrogruppa

Eieren har kontaktet politiet, og har fått hjelp av Nitrogruppa i letingen.

- Jeg har vært og lett og ropt i området der hun forsvant i flere dager. Savnet-meldingen ble delt på Nitrogruppas Facebook-side, og jeg har fått meldinger fra flere medlemmer av gruppa som har vært i skogen for å se om de kan få et glimt av henne. Jeg er veldig, veldig takknemlig, sier Borisova.

Bodil Dyhre er Nitro-medlem, og i kveld tar hun med seg en av sine seks hunder for å delta i søket.

Ber turgåere om hjelp

- Hunden er ikke blitt sett siden den forsvant, noe som er veldig rart siden det er veldig mye folk og hytter i dette området, sier Dyhre.

Hun oppfordrer turgåere til å ha være ekstra på vakt når de går i området.

- Dersom de ser hunden kan de ta kontakt med meg eller hundeeieren.

Hunder som har vært lenge alene på rømmen blir gjerne litt skye, og et godt råd er å legge fra seg noe med egen eller hundens lukt på i området der hunden ble borte.

- Hunden går gjerne tilbake til utgangspunktet, og en kjent lukt, enten fra hunden selv eller en eieren i form av for eksempel en genser. Hunden oppfatter dette som trygt, og legger seg gjerne ned og venter der, understreker Dyhre.

Dersom du har opplysninger om hunden kan du ta kontakt med eier Svetlana Borisova, gjerne på en SMS til 920 81 252, eller Bodil Dyhre 901 93 174.