To unge menn pågrepet etter dramatisk biljakt i Vestby

TRØKK: Bilen skal ha fått store skader etter et sammenstøt med en betongblokk på parkeringsdplassen sør for Holdbart.no.

TRØKK: Bilen skal ha fått store skader etter et sammenstøt med en betongblokk på parkeringsdplassen sør for Holdbart.no. Foto:

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Litt etter klokken 12:00 mandag ettermiddag ble to personer pågrepet etter det politiet beskriver som en "kort biljakt" i Vestby.

Politiet mottok bekymringsmelding om en bil som kjørte «påfallende». Da politiet møtte bilen ved Randemveien ble den forsøkt stanset for kontroll.

Forsøkte å rømme til fots

Bilen prøvde å kjøre vekk fra politiet, men ble til slutt stanset i Høgdaveien i nærheten av Landlord Hotel etter en kort biljakt, opplyser operasjonssentralen til Vestby Avis.

Mot slutten av biljakten kjørte bilen over en opphøyning inn mot parkeringen ved Plantasjen, da traff den også en betongsperring og ble tvunget til å stoppe kort etter.

Det var to personer i bilen.

- Begge personene forøskte å stikke av etter at bilen stanset, men de ble raskt pågrepet, bekrefter operasjonsleder Øyvind Thoresen ved Follo-politiet.

Har funnet narkotika i bilen

Politiet mistenker at bilen var stjålet. Undersøkelser i bilen førte til at politiet fant noe narkotika.

- Ja, det er gjort noe funn av narkotika i bilen, men vi kan foreløpig ikke knytte funnet til om det er én av personene eller begge som eier dette, bekrefter Thoresen.

- Hva slags narkotika fant dere?

- Vi antar at det er amfetamin, men vi fant også noen tabletter, svarer operasjonslederen.

Politiet antar at begge mennen var ruset.

Ikke ukjent

- Er dette kjente personer for dere?

- Den ene vil jeg ikke si er noen kjenning, han er ikke spesielt mye omhandlet hos oss. Den eldste av de to er derimot en vi kan beskrive som kjenning, sier Thoresen.

Den ene av mennene er i underkant av 20 år, mens den eldste er rett i overkant.

Etter det Moss Avis erfarer var det den eldste av disse som var fører av bilen.

Traff annen bil

I flukten fra politiet skal bilen ha hatt et sammenstøt med en annen bil.

- Det stemmer, det oppsto ingen personskader i den forbindelse, bekrefter operasjonsleder Thoresen.

De to pågrepne er ført til politihuset på Ski og skal avhøres utover ettermiddagen.

Det var flere politipatruljer på stedet og politiet gjennomførte søk med hund i området rundt Plantasjen, Roys grill og Holdbart.

Artikkeltags