Gå til sidens hovedinnhold

Væpnet politiaksjon etter at en mann ble skutt i begge knærne i Vestby

Artikkelen er over 4 år gammel

En mann er skutt i begge knærne etter en skyteepisode i Vestby onsdag ettermiddag. Væpnet politi jakter nå på en navngitt gjerningsperson.

SISTE: Klokken 19.00 melder politiet at antatt gjerningsmann er pågrepet. Personen ble pågrepet uten dramatikk i Østfold. Personen blir nå kjørt til Follo politistasjon for avhør.

Det var ved 14:00-tiden Moss Avis fikk meldinger om at det foregikk en større politiaksjon på Marché i Vestby. Hele området var da sperret av og et stort oppbud av væpede politifolk var på plass.

Skutt i knærne

Follopolitiet bekrefter at en mann skal være skutt i begge knærne. Mannen er kjørt til Ullevål sykehus i ambulanse.

Moss Avis-journalist Torgeir Snilsberg forteller at det skal ligge igjen en kåpe eller frakk på innsiden av politiisperringene.

Jakter navngitt mistenkt

Follopolitiet sier de fikk meldingen om skytingen  klokken 13:38. Den skadde mannen skal ha blitt kjørt til sykehus.

Patruljer søker nå etter navngitt mistenkt.

Etter det Moss Avis erfarer skal den mistenkte være en mann i 50-årene med bostedsadresse i Rygge. Moss Avis har også fått tips om at 10 patruljer leter etter den mistenkte blant annet i Moss og  Rygge.

Follopolitiet sier de antar at fornærmede ikke er et tilfeldig offer, men at dette skal være snakk om et internt oppgjør i et belastet miljø.

Innsatsleder Erik Loe i Follopolitiet sier til Moss Avis at de først fikk melding om at en person var blitt skutt.

- Mannen er skutt i begge beina og er fraktet til Ullevål sykehus. Han skal ha vært bevissthet hele veien, sier Loe. Han legger til at det var en politipatrulje som kom først til Marché og at de gjorde livreddende førstehjelp på den skadde mannen til ambulansen kom.

Har sperret av parkeringsplassen

Politiet sperret raskt av hele parkeringsplassen mellom Cirkle K og Marché og etterforskere fra Follopolitiet og kriminalteknikere er på plass.

Selv om Follopolitiet har gått ut med twitter-meldinger om at de har jaktet på en navngitt gjerningsperson, sier Loe til Moss Avis at de søker bredt etter en eller flere gjerningspersoner.

- Det har vært flere vitner til skytedramaet og de vil bli avhørt og tatt hånd om, sier Loe.

Han legger til at alle nabopolitidistrikter også er varslet. 

Det skal ikke være funnet noe våpen ennå. Og politiet ønsker ikke å si noe om hvor mange skudd som er blitt avfyrt.

Det er ingen andre som skal ha kommet fysisk til skade under skyteepisoden.

Skremt

Marche-kokkene Roy Richard Yard og Lucette Vaillant kom på jobb på Marché i Vestby klokken 13:30, bare minutter før skytingen.

De sier til Moss Avis at de ikke hørte noenting før de så politiet og ambulansepersonell på parkeringsplassen.

- Vi trodde det kanskje var en trafikkulykke, sier Yard.

Han synes det er veldig skummelt at det har foregått skyting på parkeringsplassen på Marché.

- Kan det skje ute, kunne det skjedd inne også. Det er skummelt og vi føler oss ikke helt trygge, sier Yard og Vaillant.

Anses ikke som trussel for andre

Våpenet som ble brukt i skyteepisoden er ikke funnet. Hilde Bøch Høyer i Follopoltiet forteller til Moss Avis at gjerningspersonen trolig ikke er en trussel for andre.

– Vi kjenner ikke bakgrunnen for dette. Men det er to personer som kjenner hverandre som er involvert i skytingen, det er ikke et tilfeldig offer. Det er ingenting som tilsier at andre som ikke har noe uoppklart med gjerningspersonen skal anse personen som en trussel, sier Bøch Høyer.