Stakk av med smultringsmaskin til 175.000 kroner i Vestby

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det føles helt jævlig, sier eieren av smultringvogna Svein Sustad.

DEL

Natt til lørdag brøt noen seg inn i smultringvogna utenfor Vestby storsenter, og stjal smultringmaskinen, som har en verdi på 175.000 kroner.

Må ha hatt bil

– Det har skjedd etter klokken ti i går kveld. Det ble oppdaget da eieren kom på morgenen i dag. Vi holder på å sjekke kameraene enda, sier operasjonsleder i Øst Politidistrikt, Tom Sandberg, til Vestby Avis.

Han legger til at innbruddstyvene må ha hatt en bil, og håper på å finne de på kameraene.

– Denne maskinen er visst forholdsvis stor, forteller operasjonslederen.

– Nå er det stopp

Eieren av smultringvogna utenfor storsenteret, Svein Sustad, sliter med å sette ord på situasjonen som har inntruffet. Noen har slått i filler låsen til vogna og tatt seg inn, og tatt med den ene maskinen av høyest verdi.

– Hvordan er det å få smultringmaskinen stjålet?

– Det er helt jævlig, sier han kort.

Maskinen er essensiell for å kunne fortsette driften i vogna.

– Nå er det stopp. Jeg taper mange tusen på det, i tillegg til at jeg har mistet maskinen, sier han, og fortsetter:

– Det er flere kameraer på bygget, mange av de rundt vogna mi, så jeg håper selvfølgelig at vi finner dem som har gjort dette. De må ha vært to stykker, for den maskinen er så stor og tung at det klarer man ikke alene. Får jeg tak i maskinen igjen vil jeg fortsette, forteller Sustad. Inntil videre er det full stopp i driften.

Bevisste tyver

Smultringer er det eneste Sustad driver med. Han er fra Skiptvet, og reiser til Vestby i desember for å kunne tilby smultringer av god kvalitet til alle i kommunen.

– Det jeg tenker på er at de fleste ikke vet hvor mye en sånn maskin er verdt. Det må ha vært noen som vet om dette, for de har kun stjålet den dyreste maskinen i vogna, avslutter han.

Politiet ber om at tips kan ringes inn på 64999130.

Artikkeltags