Mann funnet død i skogholt i Vestby - ikke mistanke om at det skal ha skjedd noe straffbart

PÅ PLASS: Mandag ettermiddag kom krimteknikerne til skogholtet i Odins vei der den unge mannen ble funnet død ved 14:40-tiden.

PÅ PLASS: Mandag ettermiddag kom krimteknikerne til skogholtet i Odins vei der den unge mannen ble funnet død ved 14:40-tiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En ung mann i 20-årene ble mandag ved 14:40-tiden funnet død på en skogssti i Vestby. Mannen skal ha blitt funnet av skolebarn som varslet AMK. Krimteknikere jobbet utover ettermiddagen med å fastslå dødsårsak og mannens identitet.

DEL

Follopolitiet meldte på Twitter mandag ved 15:40-tiden at det skal være funnet en død mann i Odins vei i Vestby og at dødsårsaken var ukjent.

- Politiet er på stedet. Per nå er det ikke mistanke om noe straffbart, skriver Follopolitiet, som legger til at de har sperret av et lite skogsområde.

- Vi jobber nå med å identifisere personen, meldte Follopolitiet ved 15:40-tiden.

Ikke noe som tyder på noe straffbart

Avdøde skal ha blitt funnet i terrenget i nærheten av Odins vei. 

DØDSÅRSAK: Krimteknikerne jobber nå i ettermiddag med å finne dødsårsaken.

DØDSÅRSAK: Krimteknikerne jobber nå i ettermiddag med å finne dødsårsaken. Foto:

– Det er altså  ikke gjort funn på stedet som indikerer at det har skjedd noe straffbart, men området er sperret av og vi har krimteknikere på vei. Nå jobber vi først og fremst med å få klarhet i hva som har skjedd og få indetifisert den døde så vi kan få varslet pårørende, operasjonsleder Erik Loe i Øst politidistrikt.

Han forteller videre at AMK først fikk melding om at det var funnet en livløs person i terrenget ved 14.40-tiden.

- AMK varslet politiet og kom til stedet sammen med politiet. Mannen ble erklært død der, sier Loe.

Funnet av barn

Mandag ettermiddag var krimteknikerne på plass og politiet tok forklaringer av vitnene som fant mannen.

- I tillegg jobber vi videre med å finne ut hvem han er, melder Loe.

Innsatsleder i Follopolitiet , Rolf Listrøm, sier til Moss Avis at den døde skal være en yngre mann og at han skal ha blitt funnet fullt påkledd på en skogssti ca 30 meter fra veien.

DØDSFALL: Follopolitiet sperret av et område ved Odinsvei i Vestby etter funnet av en død mann mandag ettermiddag. Her er innsatsleder Rolf Listrøm.

DØDSFALL: Follopolitiet sperret av et område ved Odinsvei i Vestby etter funnet av en død mann mandag ettermiddag. Her er innsatsleder Rolf Listrøm. Foto:

Det skal ha vært skolebarn som fant avdøde og varslet AMK.

Operasjonsleder Loe sier han nå har vært i kontakt med rektor på skolen der barna går, og at det vil bli tatt ekstra hensyn til dem på skolen i morgen.

Belastning

- Det er klart det er en belastning for dem, sier Loe.

Klokken 19:30 mandag  melder Follopolitiet at de nå har avsluttet åstedsundersøkelsene og fjernet sperrebåndene på stedet.

- Teknisk og taktisk etterforskning gir ikke grunnlag for å tro at det har skjedd noe kriminelt, sier Loe til Moss Avis.

- Vi har også identifisert mannen. Han er i 20-årene og er ikke hjemmehørene i Follo. Vi har nå varslet politidistriktet han sokner til slik at de vil varsle pårørende i løpet av kvelden, sier Loe.

Artikkeltags